Πινγκ Πονγκ: Ο Γκιώνης και η Τόλιου στη λίστα των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Από την Ελλάδα στη λίστα των συμμετοχών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μπήκαν ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Τόλιου.

Πινγκ Πονγκ: Ο Γκιώνης και η Τόλιου στη λίστα των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Τον επόμενο μήνα η αφρικανική ήπειρος θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στα χρονικά Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών και η Ελλάδα θα είναι παρούσα με τους κορυφαίους εκπροσώπους της.

Το Ντέρμπαν, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νοτίου Αφρικής, θα διεξάγει το ITTF World Table Tennis Championships Finals 2023 από τις 20 μέχρι τις 28 Μαΐου, φέτος η διοργάνωση είναι μόνο για τα ατομικά αγωνίσματα κι ακριβώς επειδή η διεθνής ομοσπονδία τής έχει δώσει τον χαρακτήρα των Τελικών υπάρχει το όριο των 128 αθλητών και των ισάριθμων αθλητριών.

Από την Ελλάδα στη λίστα των συμμετοχών μπήκαν ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Τόλιου με βάση της καλή τους θέση στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης. Στην ιστοσελίδα των αγώνων αναφέρονται ως νούμερο 111 και νούμερο 171 αντίστοιχα, είναι στην player list για το απλό, όχι όμως και στα αγωνίσματα του διπλού, όπου επίσης υπάρχουν περιορισμοί και μετρούν τα ranking list. Από την ΕΦΟΕπΑ είχαν δηλωθεί συνολικά 4 άνδρες και 3 γυναίκες, που είναι το θεωρητικό όριο για τη χώρα, όμως η ITTF ειδοποίησε ότι τελικά μόνο ο Γκιώνης και η Τόλιου μπαίνουν στους συμμετέχοντες.

Σταθερά με αυτή τη μορφή διεξάγονται τα ετήσια Παγκόσμια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, εναλλάξ για ομαδικά και ατομικά. Και θυμίζουμε ότι εξαιτίας του αριθμητικού ορίου οι εθνικές μας ομάδες δεν κατάφεραν να είναι παρούσες στο Παγκόσμιο ομαδικού του 2022, στο Τσενγκντού της Κίνας, ενώ στο αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο ατομικού, εκείνο του 2021 στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είχαμε ξανά μόνο δύο συμμετοχές με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Κατερίνα Τόλιου. Οι 5 αθλητές και οι 5 αθλήτριες στο απλό είναι το όριο για τις κορυφαίες χώρες του αθλήματος.

Η αφρόκρεμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα «παρελάσει» στο ICC Durban. Απλοποιημένο είναι και το σύστημα διεξαγωγής. Δεν έχει γκρουπ στο απλό και προβλέπει νοκ άουτ ματς από την αρχή και στα 5 αγωνίσματα. Την Παρασκευή 26/05 θα γίνει ο τελικός του διπλού μικτού, το Σάββατο 27/05 οι τελικοί στο διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών και την Κυριακή 28/05 οι τελικοί του απλού. Ο Γκιώνης και η Τόλιου είναι ν’ αρχίσουν την προσπάθειά τους το Σάββατο 20/05 από τον γύρο των «128» του απλού.