Πινγκ - Πονγκ: Οι Τοπικοί Κυπελλούχοι για την περίοδο 2018-2019

Σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησο αναδείχτηκαν το σαββατοκύριακο (22-23/9) οι τοπικοί Κυπελλούχοι στην επιτραπέζια αντισφαίριση για τη σεζόν 2018-2019.

Πινγκ - Πονγκ: Οι Τοπικοί Κυπελλούχοι για την περίοδο 2018-2019

Σε τρεις περιοχές αναδείχτηκαν το Σαββατοκύριακο οι Τοπικοί Κυπελλούχοι στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Στην Αττική για τις γυναίκες, στη Βόρεια Ελλάδα για άνδρες και γυναίκες και στη Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησο για τους άνδρες. Στη Θεσσαλονίκη κατέκτησαν τον τίτλο η Φιλία Ορεστιάδας στους άνδρες και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στις γυναίκες. Στην Αττική πήρε την πρωτιά ο Α.Ο. Άρης 2006, ενώ στην Πάτρα αναδείχτηκε Κυπελλούχος o Α.Σ. Ίφιτος Πατρών. Σε όλες τις περιοχές εφαρμόστηκε από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Αρνητικό γεγονός η μικρή συμμετοχή, θετικό που οι ομάδες έδωσαν την ευκαιρία της συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς αθλητές. Επισημαίνεται ότι για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης απομένουν οι αγώνες του Κυπέλλου Αττικής ανδρών, οι οποίοι έχουν αναβληθεί.

Στην Αττική οι αγώνες έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετείχαν τελικά μόνο 6 ομάδες από τις 8 που είχαν δηλωθεί. Το τρόπαιο σήκωσε ο Α.Ο. Άρης 2006, ομάδα της Α2 εθνικής κατηγορίας με τις αθλήτριες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Θάλεια Κορδούτη, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και Μαρία Καλογιάννη. Στον τελικό νίκησε με 4-0 τον ΑΛΦΑ Καλλιθέας, ο οποίος αγωνίστηκε με τις Κωνσταντίνα Παντερή, Δήμητρα Μαδέση και Στέλλα Γαβαλά. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου και μία ομάδα από τις Κυκλάδες, ο Ποσειδώνας Τήνου. Στα ημιτελικά κάμφθηκαν με 4-0 από τον Άρη και τον ΑΛΦΑ αντίστοιχα. Το σωματείο του Νέου Φαλήρου παρέταξε τις Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη, Βασιλεία Χάλαρη και Ερμιόνη Γκόγκα, ενώ η ομάδα από την Τήνο τις Νιόβη Αναστασιάδη, Άννα Αναστασιάδη και Θεανώ Τόμπρου.

Στη Θεσσαλονίκη και την ομοσπονδιακή αίθουσα στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. αγωνίστηκαν 16 ομάδες ανδρών (δύο οι απουσίες) και 5 γυναικών (επίσης δύο απουσίες). Στους άνδρες έφτασε στον τίτλο η Φιλία Ορεστιάδας ομάδα της Α1 κατηγορίας. Στον τελικό ξεπέρασε με 4-2 τον Φάρο Αλεξανδρούπολης, που νωρίτερα στην 4άδα είχε αποκλείσει με 4-1 το 2ο φαβορί, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η Φιλία, που άρχισε την προσπάθειά της από την κορυφή του ταμπλό, επιβλήθηκε στον άλλο ημιτελικό με 4-1 του Π.Α.Σ. Εχέδωρος. Ο Απόλλων και ο Εχέδωρος πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Η Φιλία αγωνίστηκε με τους Ανέστη Καριοφυλλίδη, Γιώργο Κανάση και Κωνσταντίνο Μηλικούδη. Ο Φάρος είχε στη σύνθεση τους Κίμωνα Μήτκα, Νικηφόρο Μύρο και Άγγελο Τσίμα. Ο Απόλλων Καλαμαριάς στηρίχτηκε στους Δημήτρη Σαμαρά, Γιώργο Παρασκευαΐδη, Άγγελο Τσούρο και ο Εχέδωρος στους Αλέξη Πίττα, Νίκο Γραμμένο και Γιάννη Κιλκισλή.

Στις γυναίκες κατέκτησε τον τίτλο η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Στον τελικό έκαμψε με 4-2 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τα δύο σωματεία, που δεν έδωσαν τελικά το «παρών», επρόκειτο ν’ αναμετρηθούν στο κάτω μέρος του ταμπλό. Εφόσον δεν έγινε το παιχνίδι στο τέλος προέκυψε μόνο ένας 3ος στην κατηγορία και ήταν ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας (στα ημιτελικά είχε αποκλειστεί με 4-2 από τον Εθνικό). Η Χ.Α.Ν.Θ. αγωνίστηκε με τις Κυριακή Κουλιούρη, Σωτηρία Νικολαΐδου και Χριστίνα Αθανασοπούλου και ο Εθνικός με τις Θεοδώρα Βασιλειάδου, Ελισάβετ Χατζηκύρκα και Κωνσταντίνα Πιστόλα. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε στην αποστολή τις Λεμονιά Γκαϊντατζή, Ιωάννα Γιουρετζίδου, Φωτεινή Δημητριάδη, Ξυπολιτάκη και Θεοδώρα Συμεωνίδου.

Οι αγώνες της Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν την Κυριακή στο Κουκούλι της Πάτρας. Πήραν μέρος 12 ομάδες. Τοπικός Κυπελλούχος αναδείχτηκε ο Α.Σ. Ίφιτος, που αγωνίζεται ξανά αυτή τη χρονιά στην Α1 εθνική κατηγορία. Η πατρινή ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κι επικράτησε 4-0 σε όλους τους αγώνες της. Στον τελικό νίκησε με 4-0 το νούμερο 2 του ταμπλό, την Ε.Α. Βόχας. Ο Ίφιτος στηρίχτηκε στους αθλητές Μάριο Γιάγκου, Χαράλαμπο Χρίστου, Κλαούντιο Κύρου, Μάριο Ελέζογλου και Βασίλη Μπιθέλη. Η Βόχα αγωνίστηκε με τους Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, Ανδρέα Παμβουξόγλου, Νίκο Κορδαλή και Νίκο Σιάχο. Την 3η θέση κατέλαβαν ο Λέων Κορινθίας με τους Κωνσταντίνο Δήμο, Γιώργο Παπαγεωργίου, Λευτέρη Καραμολέγκο και οι Φοίνικες Πάτρας με τους Γιάννη Ξουρίδα, Δημήτρη Φιλιππακόπουλο και Γιάννη Μαστρογιάννη.