Ιστιοπλοΐα: Παρών στο νέο προπονητικό καμπ οι Μπουντούρης και Παπαθανασίου

Ο Τάσος Μπουντούρης και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου έδωσαν το παρών στο νέο προπονητικό καπ της ΕΙΟ.

Ιστιοπλοΐα: Παρών στο νέο προπονητικό καμπ οι Μπουντούρης και Παπαθανασίου

Δύο τεράστια ονόματα της ελληνικής ιστιοπλοΐας τιμούν με την παρουσία τους το νέο προπονητικό καμπ της ΕΙΟ για τους αθλητές και τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας ILCA4 που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο της Ομοσπονδίας «Athens International Sailing Center».

Ο λόγος για τους Ολυμπιονίκες Τάσο Μπουντούρη και τον Αιμίλιο Παπαθανασίου οι οποίοι θα βοηθήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για την ιστιοπλοΐα γενικότερα. Από το πώς πρέπει να οργανωθούν στη στεριά (τρόπος αθλητικής ζωής, διατροφή, φυσική κατάσταση, ψυχολογική προετοιμασία) μέχρι την προετοιμασία του σκάφους και την αγωνιστική συμπεριφορά τους στη θάλασσα.

Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους ιστιοπλόους μας να ακούσουν με προσοχή δύο αθλητές παγκόσμιου επιπέδου και αναγνώρισης, διότι με την εμπειρία τους ο Τ. Μπουντούρης και ο Α. Παπαθανασίου θα τους δείξουν τον σωστό δρόμο για να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στο συναρπαστικό άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Αυτό το προπονητικό καμπ γίνεται σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΙΟ για το 2023 και ουσιαστικά αποτελεί μέρος της προετοιμασίας των ιστιοπλόων ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Youth της Ισπανίας από 15 έως 22 Απριλίου.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας ILCA 4 θα κάνουν αγώνες, προπονήσεις, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και θα παρακολουθήσουν βίντεο με ανάλυση των νέων κανονισμών και γενική θεωρία για το άθλημα.

Το καμπ διεξάγεται υπό την καθοδήγηση των προπονητών-γυμναστών Χάρη Γκανιάτσα και Θεόδωρου Καλογερή και συμμετέχουν ακόμη ο κριτής Βαγγέλης Πολυκανδριώτης και ο ψυχολόγος Νεκτάριος Σταύρου.