Πινγκ Πονγκ: Διατήρησε τον τίτλο ο Σγουρόπουλος - Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Γερασιμάτου

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο απλό ανδρών και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο απλό γυναικών αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2023.

Πινγκ Πονγκ: Διατήρησε τον τίτλο ο Σγουρόπουλος - Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Γερασιμάτου

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο απλό ανδρών και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο απλό γυναικών αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2023. Στον κορυφαίο θεσμό, που για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο Αμύνταιο της Φλώρινας και σημείωσε αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, ο αθλητής του Ολυμπιακού διατήρησε τα πρωτεία, που είχε από το 2022. Στον τελικό επικράτησε του Τάσου Ρηνιώτη (Ολυμπιακός) με 4-2 σετ.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ μετατράπηκε σε μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων. Κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της στο απλό ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ήδη πανηγυρίσει την πρωτιά στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια την Κωνσταντίνα Παρίδη του Παναθηναϊκού. Στον τελικό του απλού η Γερασιμάτου κατέβαλε την Αλίκη Κιούφη του Ολυμπιακού με 4-1 σετ.

Στο διπλό ανδρών κράτησαν τα σκήπτρα τα αδέρφια Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού, ενώ θυμίζουμε ότι χθες (25/3) είχε ολοκληρωθεί το διπλό μικτό, όπου είχαν πανηγυρίσει την πρωτιά ο Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού. Τους αγώνες διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Αμυνταίου και με την υποστήριξη του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας.

Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 60 αθλητές και αθλήτριες από 23 σωματεία. Σε καλές συνθήκες εντός και με ανοιξιάτικο καιρό έξω από το ευρύχωρο γυμναστήριο.