Τρία χρόνια χωρίς τον θρυλικό Λεωνίδα Θεοδωρακάκη (pics + vid)

Παραμονή των 95ων γενεθλίων του Ολυμπιακού, στις 9 Μαρτίου του 2020, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην Ιστορία του συλλόγου, ο οποίος ετάφη με την ερυθρόλευκη σημαία.

Τρία χρόνια χωρίς τον θρυλικό Λεωνίδα Θεοδωρακάκη (pics + vid)

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 9 Σεπτεμβρίου 1929. Το 1963 έγινε πάρεδρο μέλος και το 1964 έγινε μέλος της εφορίας του κολυμβητικού τμήματος και εν συνεχεία αναπληρωτής εφόρου. Το 1967 εξελέγη τακτικό μέλος στους 100 «Αθάνατους» και το ίδιο έτος εισήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού ως έφορος του κολυμβητικού τμήματος (κολύμβηση, υδατοσφαίριση και καταδύσεις). Στις 4 Δεκεμβρίου 1970 αναλαμβάνει παράλληλα και καθήκοντα αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος και εν συνεχεία και ταμίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1975.

Το 1976 εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και μέλος της τεχνικής επιτροπής. Το 1977 επέστρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού ως Α΄ Αντιπρόεδρος, Γενικός Αρχηγός και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι τον Νοέμβριο του 1979 που εν τω μεταξύ έχει συστηθεί η ΠΑΕ, την οποία έχουν αναλάβει οι εφοπλιστές με πρόεδρο τον Σταύρο Νταϊφά. Τον Ιούλιο του 1990 επανήλθε στον Ολυμπιακό και από το 1991 έως το 2008 ήταν πρόεδρος του Ερασιτέχνη 18 συνεχή χρόνια επανεκλεγόμενος σε όλες τις εκλογές που διεξήχθησαν (έξι θητείες), ενώ ήταν πρόεδρος του ΤΑΑ (Πετοσφαίριση Ανδρών) και παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ και μέχρι το 2009 στην ΚΑΕ.

Το 2008 η Γενική Συνέλευση τον ανακήρυξε ομόφωνα επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού και με αυτήν την ιδιότητα εξακολουθούσε να μετέχει στη νέα διοίκηση που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 30ής Ιουνίου 2011. Την 1η Δεκεμβρίου μετά από αρχαιρεσίες εξελέγη νέα διοίκηση και ανέλαβε τον Σύνδεσμο προκειμένου να μην καταλήξει στην αναγκαστική λύση του Πρωτοδικείου.

Ως πρόεδρος αυτής της διοίκησης, που αποτελείτο από 10 μέλη και τον πρόεδρο, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κλήθηκε να βρει τρόπους διαχείρισης των σοβαρών προβλημάτων και να έρθει σε επαφή με άτομα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό για να ξεπεράσει τις τεράστιες δυσκολίες του, πράγμα το οποίο και έπραξε σε ένα μεγάλο μέρος του, μέχρι και την 30/6/2011, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Συνδέσμου, με την κατάκτηση των περισσοτέρων τίτλων από κάθε άλλη χρονιά.

Όμως, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης ήταν κάτι περισσότερο από αριθμούς και τίτλους. Ήταν για δεκαετίες η ψυχή του Ολυμπιακού!