Με ασταμάτητο Γκιώνη στα ημιτελικά του Europe Cup και η Μπογκόρια  

Μία ακόμα πολύ καλή στιγμή για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στα διασυλλογικά Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2022-2023 καταγράφηκε χθες (10/02) στην Πολωνία.

Με ασταμάτητο Γκιώνη στα ημιτελικά του Europe Cup και η Μπογκόρια  

Με τον Παναγιώτη Γκιώνη σε κέφια η Μπογκόρια Γκρότζισκ κατέβαλλε εντός έδρας την επίσης πολωνική Μπιντγκόζ με 3-1 και προκρίθηκε με συνολικά 2 νίκες στα ημιτελικά του Europe Cup. Ο κορυφαίος Έλληνας άσος ήταν καθοριστικός από τη θέση 1, καθώς άνοιξε και έκλεισε το σκορ, ενώ θυμίζουμε ότι στην επανεμφάνισή του από το τραυματισμό στο πόδι είχε επικρατήσει και στο μοναδικό του ματς στον πρώτο προημιτελικό στα τέλη Ιανουαρίου. Το πολύ ευχάριστο και τιμητικό γεγονός για τα ελληνικά χρώματα είναι ότι στην 4άδα της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης βρίσκεται και η γαλλική Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου. Είναι σκηνικό, που συμπληρώνει ιδανικά τις φετινές επιτυχίες των σωματείων μας, καθώς ο Ολυμπιακός και οι Σάρισες Φλώρινας μετέχουν στο τελικό στάδιο του Europe Trophy, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ενώ ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europe Cup γυναικών και στην αρχή της σεζόν είχε την ιστορική πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Champions League!

H Μπογκόρια, που προερχόταν από τα γκρουπ του σταδίου 2 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στην Μπιντγκόζ, η οποία ήταν από την αρχή στο Europe Cup. Στον εκτός έδρας προημιτελικό η ομάδα του Γκιώνη είχε επικρατήσει δύσκολα με 3-2. Χθες οι δύο ομάδες παρέταξαν τις ίδιες τριάδες, αλλά έκαναν αλλαγές στο στήσιμο. Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη θέση 1 της Μπογκόρια και άρχισε το ματς με αντίπαλο τον Πολωνό Αρτούρ Γκρέλα. Τον είχε νικήσει 3-1 στον πρώτο αγώνα και το επανέλαβε και τώρα χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στον «ξαφνικό θάνατο» του 5ου σετ με τον Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου, που αποδείχτηκε ο πιο δυνατός αθλητής τους. Αυτός πέτυχε τις 3 επί μέρους νίκες της Μπιντγκόζ στους προημιτελικούς και απείλησε ανοιχτά και τον Γκιώνη στον 4ο αγώνα.

Με τον τοπ αμυντικό ο Ούρσου πήρε το 1ο σετ με τυχερό πόντο (φιλέ και μέσα) και στο 2ο προηγήθηκε 8-4. Ο Γκιώνης όμως, κράτησε τη γνωστή δυνατή ψυχολογία του κι αφού κάλυψε γρήγορα το χάντικαπ, ισοφάρισε στην παράταση. Έστω κι αν δεν μπορεί ακόμα να αποδώσει στο 100% βελτίωσε κι άλλο το αγωνιστικό του πρόσωπο και με υψηλή αυτοπεποίθηση έφτασε στο 3-1 σετ. Αυτό ήταν και το σκορ ομάδων και ο Γκιώνης διαμόρφωσε το τελικό σκορ μέσα σε αποθέωση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Μπιντγκόζ 3-1:

Παναγιώτης Γκιώνης-Άρτουρ Γκρέλα 3-1 (11-7, 9-11, 11-7, 11-4)

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Βλάντισλαβ Ούρσου 2-3 (7-11, 11-7, 11-8, 7-11, 5-6)

Μίλος Ρετζίμσκι-Κάρλος Καμπαλέρο 3-0 (11-7, 12-10, 12-10)

Γκιώνης-Ούρσου 3-1 (10-12, 12-10, 11-8, 11-6)

Στον λογαριασμό της στα social media η Μπογκόρια ανέβασε βιντεάκι με τον τελευταίο πόντο του αγώνα. «Ο Παναγιώτης Γκιώνης διαμορφώνει το τελικό 3-1 σε μία τρομερή παράσταση, όπως αρμόζει στον Έλληνα θεό», όπως έγραψε χαρακτηριστικά (https://www.facebook.com/watch/?v=1532439397276321).

Στην 4άδα η Μπογκόρια θα συναντήσει ξανά ομάδα από την Πολωνία και συγκεκριμένα την Ντζιάλντοβο, η οποία είχε ήδη αποκλείσει με 2 νίκες την Βιενέρ από την Αυστρία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στις 16/02 στην έδρα της Ντζιάλντοβο και η ρεβάνς στις 22/02 στο Γκρότζισκ. Ο άλλος ημιτελικός είναι γαλλική υπόθεση. Η Ενεμπόν του Σγουρόπουλου έχει ν’ αντιμετωπίσει στις 13 και στις 15/02 (πρώτο ματς εκτός) την Ποντουάζ Σερζί.