Πινγκ Πονγκ: Τρεις ελληνικές συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό της Ισπανίας (vid)

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο ατομικό μπαίνουν την Τρίτη (18/9) οι Σγουρόπουλος, Κρεάνγκα και Τόλιου.

Πινγκ Πονγκ: Τρεις ελληνικές συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό της Ισπανίας (vid)

Η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση μετρά αντίστροφα για την κορυφαία διοργάνωσή της. Στο Αλικάντε της Ισπανίας αρχίζει αύριο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών και μέχρι την προσεχή Κυριακή θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Παρούσα στο ετήσιο ραντεβού και με υψηλές πάντα βλέψεις η Ελλάδα.

Στο νότιο τμήμα της Βαλενθιανικής Κοινότητας έφτασαν το απόγευμα ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου και αύριο (18/9) το πρωί αρχίζουν την προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην τεχνική καθοδήγηση θα βρίσκεται ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Στην αρχή του προγράμματος είναι την Τρίτη τα προκριματικά γκρουπ του απλού, τα οποία αποφεύγει μόνο ο Γκιώνης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του άσου του Ολυμπιακού, Γιάννη Σγουρόπουλου, ενόψει του Ευρωπαϊκού στο Αλικάντε:

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στο απλό ανδρών έγιναν 23 γκρουπ των 4ων αθλητών. Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε από τη δεύτερη σειρά των seeding και βρέθηκε στο 1ο γκρουπ με αντιπάλους τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ (επικεφαλής), τον Σλοβάκο Σάμουελ Νοβότα και τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς.

Ο Κρεάνγκα βρέθηκε, ως τελευταίος στη σειρά, στο 14ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής τον Ούγγρο Μπένκε Μαγιόρος κι ακόμα τον Πορτογάλο Ντιόγκο Καρβάλιο και τον Φινλανδό Άλεξ Νάουμι.

Στο απλό γυναικών έγιναν 19 προκριματικά γκρουπ των 4ων αθλητριών. Από τη δεύτερη σειρά των seeding η Τόλιου κληρώθηκε στο 15ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής την πολιτογραφημένη Ισπανίδα Ζανγκ Σουάν και αντιπάλους ακόμα τη Λευκορωσίδα Μαρχαρίτα Μπαλτουσίτε και τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΠΛΟ

Στο απλό και των δύο κατηγοριών θα βρίσκονται απευθείας στα κυρίως ταμπλό 32 αθλητές/τριες. Από τα προκριματικά των ανδρών θα προχωρήσουν στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») οι 23 νικητές των ισάριθμων γκρουπ, ενώ 18 από τους αθλητές που θα πάρουν τη 2η θέση θα κληρωθούν για να δώσουν μεταξύ τους έναν νοκ άουτ προκριματικό αγώνα για τις εναπομείνασες 9 θέσεις του ταμπλό. Από τα προκριματικά των γυναικών θα περάσουν αμέσως στο ταμπλό των «64» οι 19 νικήτριες των γκρουπ. Μετά από κλήρωση θα βρεθούν μαζί τους 7 lucky losers, ενώ οι υπόλοιπες 12 αθλήτριες από τη 2η θέση των γκρουπ θα παίξουν μεταξύ τους ένα νοκ άουτ προκριματικό ματς για τις εναπομείνασες 6 θέσεις του ταμπλό.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) έχει ανακοινώσει καθημερινές ζωντανές μεταδόσεις από το ιντερνετικό laola1.tv για όλους τους αγώνες, που γίνονται στα τραπέζια από το 1 έως το 4. (πηγαίνετε εκεί από την πρώτη σελίδα στο σάιτ ettu.org). Με αυτό το δεδομένο οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τηλεοπτική εικόνα από ένα τουλάχιστον ματς κάθε αθλητή μας στα προκριματικά.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στα γκρουπ (τα ματς μπαίνουν σε ώρες Ελλάδας, η οποία είναι 1 ώρα πιο μπροστά από την ισπανική πόλη):

Στο 1ο γκρουπ των ανδρών:

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

12:15 Σγουρόπουλος-Νοβότα Τραπέζι 2

18:15 Σγουρόπουλος-Γέφτοβιτς

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

15:15 Πουκάρ-Σγουρόπουλος Τραπέζι 4

Στο 14ο γκρουπ των ανδρών:

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

13:00 Μαγιόρος-Κρεάνγκα

19:00 Καρβάλιο-Κρεάνγκα Τραπέζι 4

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

16:05 Νάουμι-Κρεάνγκα

Στο 15ο γκρουπ των γυναικών:

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

11:30 Τόλιου-Μπαλτουσίτε

17:30 Τόλιου-Τοφάντ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

13:25 Ζανγκ-Τόλιου Τραπέζι 1

Νοκ άουτ ματς προβλέπονται από την αρχή στα διπλά, αλλά υπάρχουν προκριματικά (preliminary rounds). Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης και ο πολιτογραφημένος Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ αποφεύγουν τη διαδικασία ως νούμερο 12 των φαβορί και θα είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «32». Ο Σγουρόπουλος και ο Σλοβάκος Λούμπομιρ Πίστεϊ προχωρούν χωρίς αγώνα τον 1ο προκριματικό και την Τετάρτη στις 18:30 θα κυνηγήσουν την πρόκριση απέναντι στους Ισπανούς Κάρλος Φράνκο/Μιγκέλ Βίλχεζ.

Στο διπλό γυναικών η Τόλιου και η Εκατερίνα Γίμπρικ από τη Μολδαβία περνάνε bye τον 1ο γύρο. Την Τετάρτη στις 18:00 θα συναντήσουν για την πρόκριση τις Λίζα Λουνγκ/Μάργκο Ντεγκράφ από το Βέλγιο. Στο τραπέζι 3 ο αγώνας με κάλυψη από το laola1.tv.

Στο διπλό μικτό ο Γκιώνης με την Τόλιου περνάνε bye τον 1ο προκριματικό γύρο και στον καθοριστικό 2ο θα βρουν μπροστά τους την Τετάρτη είτε τους Μπόργκαρ Χάουγκ/Ίλκα Ντοβάλ από τη Νορβηγία είτε τους Κριστιάν Στανογκιόβκι/Αμελία Ούτσε από την Π.Γ.Δ.Μ.. Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 11:00, θα γίνει στο τραπέζι 4 και θα μεταδοθεί απευθείας στο ίντερνετ.

Αποφεύγουν χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο και ο Σγουρόπουλος με τη Σάρα Ντε Νούτε από το Λουξεμβούργο. Για την πρόκριση θα κοντραριστούν την Τετάρτη στις 11:00 με τους νικητές από την αναμέτρηση Αντρέι Πουτουντίκα/Εκατερίνα Γίμπρικ (Μολδαβία)-Τρουλς Μέρεγκαρντ/Κριστίνα Σέλμπεργκ (Σουηδία). Επίσης 16 ζευγάρια θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό των «32» σε διπλό γυναικών και μικτό.

* Μέσω Βαρκελώνης έφτασε η ελληνική αποστολή στο Αλικάντε. Το βράδυ είχε την ευκαιρία για προπόνηση.

* Στη διοργάνωση πρόκειται να πάρουν μέρος 232 αθλητές κι αθλήτριες. Εκατόν είκοσι τέσσερις άνδρες και 108 γυναίκες.

* Πρώτη φορά στα χρονικά διοργανώνει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση η Ισπανία.

* Θα χρησιμοποιηθούν δύο αίθουσες για αγώνες και προπονήσεις. Η Main Hall είναι στο Centro de Tecnificación Deportiva με 4 τραπέζια αγώνων. Στο Pabellón Pitiu Rochel βρίσκεται η δεύτερη αίθουσα.

* Ελληνική παρουσία στο Αλικάντε θα υπάρχει κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Δημοσθένης Μεσσήνης είναι ο ένας από τους δύο competition managers του πρωταθλήματος. Η Μαρία Τσίπου θα βρίσκεται ανάμεσα στους επιδιαιτητές των αγώνων (Deputy referees).

* Με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ γίνονται όλα τα ματς στο απλό, συνεπώς κάθε ματς μπορεί να λήξει μέχρι 4-3. Στο διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών θ’ ακολουθήσουν το ίδιο σύστημα οι αγώνες του κυρίως ταμπλό, ενώ στα προκριματικά θα εφαρμοστεί το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Στο διπλό μικτό τέλος, όλα τα ματς θα είναι «best of 5», δηλαδή θα τελειώνουν μέχρι 3-2.

* Οι διευθύνσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U.) για όλα τα νέα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι https://www.ittf.com/tournament/2885/liebherr-2018-ittf-european-championships/#information και https://www.ettu.org/en/events/ittf-european-individual-championships-/general-information/. Το σάιτ των αγώνων: http://ettc2018.com/.

* Οι διευθύνσεις στα Social Media είναι οι παρακάτω:

ETTU Facebook page @ETTUofficial -https://www.facebook.com/ETTUofficial/

ETTU Official Instagram ettu_official – https://www.instagram.com/ettu_official

ETTU Official Twitter @ETTU_Ttennis – https://twitter.com/ETTU_TTennis

ITTF Facebook @ITTFWorld - https://www.facebook.com/ITTFWorld

ITTF Official Instagram ittfworld - https://www.instagram.com/ittfworld/

ITTF Official Twitter @ittfworld -https://twitter.com/ittfworld

ITTF Official YouTube Channel - https://www.youtube.com/user/ittfchannel

* Το Eurosport θα κάνει την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων. Οι πολύωρες ζωντανές μεταδόσεις του αθλητικού καναλιού θ’ αρχίσουν την Παρασκευή στις 16:30 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 20:30 σε Eurosport 1 και Eurosport 2.