ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Δεν αναβάλλει τα ντέρμπι αιωνίων η Ομοσπονδία παρά την απουσία των ξένων του Oλυμπιακού

Για «δύο μέτρα και σταθμά», αλλά κι αλλοίωση του πρωταθλήματος κατηγορούν στον Ολυμπιακό την Ομοσπονδία που εμφανίζεται αρνητική στην αναβολή τα «ντέρμπι αιωνίων» την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, παρότι οι ξένοι αθλητές κι αθλήτριες των «ερυθρολεύκων» θα λείπουν με διεθνείς υποχρεώσεις. 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Δεν αναβάλλει τα ντέρμπι αιωνίων η Ομοσπονδία παρά την απουσία των ξένων του Oλυμπιακού

Αναβρασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό με την απόφαση της ομοσπονδίας, να μην αναβάλει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που περιλαμβάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το οποίο θα κρίνει τον τίτλο, όταν οι ξένοι αθλητές του Ολυμπιακού θα έχουν υποχρεώσεις στη Σιγκαπούρη, σε διεθνή διοργάνωση με υποχρεωτική συμμετοχή!

Παρά το αίτημα των πρωταθλητών, επισήμως κι εγκαίρως η ομοσπονδία δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να το ικανοποιήσει καίτοι οι Πίτσφορντ, Γκάτσινα, Πουκάρ και Μοντέιρο υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διεθνή διοργάνωση WΤΤ SingaporeSmash, που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη από 7-19/3/2023!

Σε περίπτωση, μάλιστα, που δεν αγωνιστούν θ' αντιμετωπίσουν ποινές, τόσο χρηματικές όσο και απώλειας βαθμών με διαβάθμιση και μάλιστα σε μια χρονιά που είναι προολυμπιακή...

Αν πάνε και διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική τότε όπως λένε στον Πειραιά θα υπάρχει αλλοίωση των όρων διεξαγωγής του αγώνα και του πρωταθλήματος κατ' επέκταση.

Όλα αυτά ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διαφημίζουν το εγχώριο πινγκ πονγκ έχονταςαναλάβει να διοργανώσουν το Grand Final του Europe Trophy Ανδρών το οποίο θα διεξαχθεί στο Σ.Ε.Φ. (18-19/3), μετά από ομόφωνη απόφαση της ETTU.

Τα ίδια ισχύουν και για το πρωτάθλημα των Γυναικών, αφού ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών τις Πεσότσκα, Πότα και Βιβαρέλι οι οποίες επίσης θα πρέπει να λάβουν μέρος στη διοργάνωση της Σιγκαπούρης τις ίδιες ημερομηνίες που είναι προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστική και η οποία επίσης περιλαμβάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Τα ερωτηματικά που εγείρονται οφείλονται στο ότι υπάρχει προηγούμενο και μάλιστα την τρέχουσα σεζόν

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε ορίσει την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω στο διάστημα που διεξαγόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εθνικών ομάδων!

Ο Ολυμπιακός είχε αιτηθεί και τότε αναβολή των αγώνων του, για να εισπράξει αρχικά την αρνητική απάντηση της τεχνικής επιτροπής, η οποία την παρέπεμψε στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Εκεί η απόφαση στο αίτημα των «ερυθρόλευκων» ήταν θετική, και οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής μεταφέρθηκαν στις δυο επόμενες!

Την ίδια ώρα για διοργανώσεις όπως αυτή που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη, στα ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα, είθισται να υπάρχει ελαστικότητα ως προς τις αναβολές των αναμετρήσεων, αφού οι αντίστοιχες ομοσπονδίες, κάνουν δεκτά παρόμοια αιτήματα των ομάδων, προκειμένου να διεξάγονται επί ίσοις όροις τα πρωταθλήματα!