Ξιφασκία: «Χρυσή» Γεωργιάδου στην Τύνιδα!

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε την πρώτη θέση στη σπάθη γυναικών στο γκραν πρι της Τύνιδας!

Ξιφασκία: «Χρυσή» Γεωργιάδου στην Τύνιδα!

Άλλη μια «χρυσή» σελίδα για την ελληνική ξιφασκία, και για την ίδια προσωπικά έγραψε η Δέσποινα Γεωργιάδου κατακτώντας την πρώτη θέση στη σπάθη γυναικών στο γκραν πρι της Τύνιδα.

Η 32χρονη πρωταθλήτρια μας που τον Δεκέμβρη για τον ίδιο θεσμό είχε κατακτήσει το χάλκινο στην Ορλεάνης και πρόπερσι στην ίδια γαλλική πόλη το χρυσό Γεωργιάδου έφθασε, ξανά, μέχρι το τέλος του δρόμου στη διοργάνωση της πρωτεύουσας της Tυνησίας.

Στην φάση των «64» επιβλήθηκε, εύκολα, της, Ιταλίδας, Μικέλα Λάντι (15-10), ενώ στον επόμενο γύρο, κόντρα στην Βουλγάρα, Γιοάνα Ιλίεβα, επικράτησε 15-11.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και στις «16» της, Ιταλίδας, Τζούλια Αρπίνο.

Στον προημιτελικό αντιμετώπισε την Ουγγαρέζα Άννα Μάρτον, που είχε αποκλείσει την Δώρα Γκουντούρα (στις «16» με 15-14 ), νικώντας 15-9, ενώ τον ημιτελικό επιβλήθηκε 15-10, για πρώτη φορά στην καριέρα της, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2022 και Νο2 παγκοσμίως, Γιαπωνέζας, Εμούρα Μισάκι. Για να κρεμάσει το χρυσό στο λαιμό της στον τελικό νίκησε την, Ισπανίδα, Λουτσία - Μαρτίν Πορτουγκίς (15-12).

Δραματικός ήταν ο άλλος ημιτελικός με τη Μάρτιν-Πορτουγκές να νικά 15-14 την Ουκρανή, Όλγα Κχάρλαν, με τους δυο τελευταίους πόντους να αποφασίζονται μετά την εξέταση του βίντεο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ