Τεχνική Κολύμβηση: Ημερίδες σε Χίο, Χανιά, Γιάννενα και Πειραιά

Τέσσερις ημερίδες ορίων στην τεχνική κολύμβηση, διεξάγονται το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου σε Χίο, Χανιά, Γιάννενα και Πειραιά.

Τεχνική Κολύμβηση: Ημερίδες σε Χίο, Χανιά, Γιάννενα και Πειραιά

Για τα σωματεία της Χίου, η ημερίδα γίνεται αύριο (16/12) στο Ιωνικό κολυμβητήριο με ώρα έναρξης στις 15.00.

Για τα σωματεία της Κρήτης, το Σάββατο (17/12) στο Εθνικό κολυμβητήριο Χανίων, με ώρα έναρξης στις 10.00.

Για τα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας, την Κυριακή (18/12) στο Εθνικό κολυμβητήριο Ιωαννίνων (282 αθλητές / τριες, από 20 σωματεία) και με ώρα έναρξης 12.15.

Τέλος, για τα σωματεία της Αττικής, επίσης την Κυριακή (18/12), στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά (186 αθλητές / τριες, από 10 σωματεία) και με ώρα έναρξης 09.15.

Η Σχολή Κριτών - Χρονομετρών

Εξάλλου, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (10-11 Δεκεμβρίου), η διαδικτυακή Σχολή Κριτών – Χρονομετρών του αθλήματος, με τη συμμετοχή στις εξετάσεις της, 95 υποψηφίων από όλη την Επικράτεια.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του αθλήματος Αλέξανδρος Ξιάρχος δήλωσε σχετικά:

«Το εγχείρημα της διεξαγωγής της σχολής διαδικτυακά ήταν επιτυχημένο καθώς είχαμε συμμετοχές από άκρη σε άκρη της χώρας μας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας δίνει τη δυνατότητα στο μέλλον να διοργανώνουμε ημερίδες ορίων αλλά και Πρωταθλήματα σε πόλεις της χώρας μας που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό λόγο έλλειψης κριτών- χρονομετρών.

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε μελλοντικά, να υπάρξει αφενός αποφόρτιση των κολυμβητηρίων στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφετέρου, διάδοση του αθλήματος της Τεχνικής κολύμβησης σε όλη την επικράτεια. Επιπλέον θα καλύψουμε τα κενά που υπήρχαν σε κριτές, σε ορισμένες περιφέρειες με κυριότερη την Αττική.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τμήμα μηχανογράφησης της ΚΟΕ για την πολύτιμη βοήθεια του».