Κρεάνγκα: Επανεμφανίζεται σε διεθνές τουρνουά μετά το 2019

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στα 50 του χρόνια επιστρέφει σε ένα διεθνές τουρνουά πινγκ πονγκ.  

Κρεάνγκα: Επανεμφανίζεται σε διεθνές τουρνουά μετά το 2019

Τα διεθνή επαμειβόμενα τουρνουά της βαθμίδας Feeder, που διοργανώνει η World Table Tennis, θα κλείσουν για το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ελλάδα θα είναι και πάλι παρούσα.

Θα εμφανίσει μάλιστα, το πιο εκλεκτό μέλος της, τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του σε διεθνή τραπέζια πρώτη φορά μετά την εποχή των σοβαρών επιπτώσεων από την πανδημία covid 19.

Ο διαχρονικά κορυφαίος Έλληνας αθλητής αναχωρεί σήμερα για τη Φλόριντα, όπου από την Κυριακή 11 μέχρι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το τουρνουά με την επωνυμία WTT Feeder Fort Lauderdale USA.

Θ’ αγωνιστεί στο αγώνισμα του απλού και θα τεστάρει την κατάσταση του σε διεθνές ατομικό eventμετά από σχεδόν 4 χρόνια! Ευρισκόμενος βέβαια, στη δύση της τεράστιας καριέρας του, είχε περιορίσει, έτσι κι αλλιώς, από καιρό τους αγώνες του, ενώ στο διάστημα των επιδράσεων του κορωνοϊού σταμάτησε εντελώς τη δράση και σε επίπεδο συλλόγων.

Σε τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχε κάνει την τελευταία του συμμετοχή στο ITTF World Tour της Ουγγαρίας τον Ιανουάριο του 2019, δηλαδή πριν ακόμα εμφανιστεί η WTT και αλλάξει τα στάτους αυτών των διοργανώσεων. Γενικά σε μεγάλη αθλητική εκδήλωση είχε πάρει μέρος τελευταία φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2019 στη Ναντ της Γαλλίας.

Ο Κρεάνγκα είχε βρεθεί στο παρελθόν αρκετές φορές στις ΗΠΑ, ακόμα και για συναντήσεις επίδειξης κι έγινε δημοφιλής με το πολύ θεαματικό παιχνίδι του. Έστω και στα 50 του χρόνια πλέον, αποτελεί ξεχωριστή παρουσία για τους διοργανωτές του Feeder και το φίλαθλο κοινό και θα κοιτάξει ν’ απολαύσει τη συμμετοχή του χωρίς την παραμικρή πίεση. Τα ματς θα γίνουν στο Fort Lauderdale Broward Table Tennis Club, ο 1ος γύρος του απλού ανδρών έχει οριστεί για μεθαύριο Κυριακή και αναμένεται η κλήρωση.