Πινγκ Πονγκ: Τρίτη θέση για τον Γκιώνη στο Feeder του Ντίσελντορφ

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο World Table Tennis Feeder της Γερμανίας.

Πινγκ Πονγκ: Τρίτη θέση για τον Γκιώνη στο Feeder του Ντίσελντορφ

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έδωσε συγκλονιστικό ημιτελικό με το 1ο φαβορί του τουρνουά, τον τεράστιο Ντμίτρι Οβτσάροφ, κάποια στιγμή πήρε και το προβάδισμα με 3-2 σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 4-3. Είναι αποκλεισμός, που σε καμιά περίπτωση δεν φέρνει κατήφεια για τον κορυφαίο εκπρόσωπο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πρώτον γιατί έφτασε σε επιτυχία μόλις έναν μήνα μετά την επιστροφή του από τον γνωστό τραυματισμό στο πόδι και δεύτερον γιατί διεκδίκησε τη νίκη απέναντι στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, έναν αθλητή με σπουδαίες διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Γκιώνης αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι, αλλά έκανε σαφές με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του ότι ξαναβρίσκει σιγά-σιγά το πραγματικό αγωνιστικό του πρόσωπο. Δίπλα του στο κοουτσάρισμα είχε και σε αυτό το event τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Στο 1ο σετ ο Γκιώνης προηγήθηκε 8-7, αλλά δέχτηκε 4 πόντους στη σειρά. Στο 2ο σετ βρέθηκε μπροστά 8-5, ο Οβτσάροφ μείωσε σε 8-7 και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Ακολούθησε η ισοφάριση αλλά με δύο εκρηκτικές επιθέσεις ο Γκιώνης έφτασε στο 10-8 και τελικά την κατάκτηση του σετ.

Ο Γερμανός πήρε προβάδισμα γρήγορα στο 3ο σετ και το κράτησε, προηγήθηκε και στο 4ο με 7-5, αλλά εκεί μίλησαν η αποφασιστικότητα και η κλάση του πρωταθλητή μας. Με 6 διαδοχικούς πόντους ισοφάρισε σε 2-2 σετ και παρόμοια ανατροπή επιφύλαξε στον αντίπαλό του και στο επόμενο σετ. Στο δικό του πλεονέκτημα με 8-6 ο Οβτσάροφ έκανε σερί για το σετ μπολ (10-8), όμως με έξυπνες μπάλες φάλτσο-άφαλτσο και επίθεση ο Γκιώνης σημείωσε το 3-2 στην παράταση.

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Όχι γιατί ο Έλληνας πρωταθλητής υστέρησε ή δεν έδειξε μεγάλες αντοχές, αλλά γιατί ο Ολυμπιονίκης, δοκιμασμένος και στο Ντίσελντορφ στο να επιστρέφει από πολύ δύσκολες καταστάσεις (πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον 2ο γύρο είχε βρεθεί να χάνει με 3-1 σετ από τον Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου…) έβγαλε σπιν σε πολύ δύσκολα σημεία και δεν έκανε λάθη. Στο καθοριστικό 7ο σετ άρχισε με 5-0 μπροστά και ουσιαστικά εκεί είχε διαμορφώσει οριστικά τα πράγματα υπέρ του (8-11, 11-8, 5-11, 11-7, 12-10, 7-11, 2-11).

Ο Γκιώνης δήλωσε αρχικά: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπήκα στους 4 του τουρνουά, αποτέλεσμα που μου δίνει ώθηση για τη συνέχεια». Για τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τόνισε: «Είχα και εδώ κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά όχι σε βαθμό να μην μπορώ να δώσω το εκατό τοις εκατό. Οι αναμενόμενες λίγο-πολύ ενοχλήσεις. Το καλό είναι ότι διαχειρίζομαι καλά την κατάσταση και το πόδι υποτροπιάζει».