Πυγμαχία: Δύο χάλκινα μετάλλια με Ρούμπλια και Καραϊτη στο Παγκόσμιο Νέων-Νεανίδων!

Οι Στέλιος Ρούμπλιας και Χρήστος Καραϊτης πήραν το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες +92 και 71 κιλών, αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων, επί Ισπανικού εδάφους

Πυγμαχία: Δύο χάλκινα μετάλλια με Ρούμπλια και Καραϊτη στο Παγκόσμιο Νέων-Νεανίδων!

Στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ βρέθηκαν δύο εκπρόσωποι της Ελληνικής πυγμαχίας στην Λα Νούσια της Ισπανίας, τόπο διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων – Νεανίδων.

Ο Στέλιος Ρούμπλιας, που είχε εξασφαλίσει από προχθές την παρουσία του στο βάθρο, αγωνίστηκε για την υψηλότερη θέση σ’ αυτό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής των +92 κιλών, δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό με αντίπαλο τον, πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία, Ενρίκο Ιτάουμα. Ο Βρετανός πήρε τη νίκη με ομόφωνη απόφαση των κριτών 5-0 (30-25, 30-25, 30-26, 30-24, 30-27).

Παρά την ήττα, πάντως, η παρουσία του 18χρονου στο παγκόσμιο κρίνεται απόλυτα πετυχημένη καθώς έχασε μόνο από το φαβορί της κατηγορίας.

Μάλιστα η πορεία του ενέπνευσε έναν άλλο Έλληνα πυγμάχο στη διοργάνωση, αφού η χώρα μας εξασφάλισε δεύτερο μετάλλιο, χάλκινο κι αυτό από τον στον Χρήστο Καραΐτη!

Ο 18χρονος Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε στα προημιτελικά της κατηγορίας των 71κ τον Ταϊλανδό Ταναντσάι Φόεμσαπ και μετά από… «μάχη» επικράτησε 3-2 στα σημεία. Οι πέντε κριτές έδωσαν 27-30, 29-28, 29-28, 27-29 και 29-28 στον Καραΐτη που εξασφάλισε το 2ο Ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Ούγγρο Λεβέντε Γκέμες (που κέρδισε, με νοκ άουτ, τον, Νορβηγό, Άνταμ Ζαϊντιέβιτς Αρσάεφ) χάνοντας με απόφαση των κριτών (4-1).