Θέμα με τα Σκόπια στους 51ους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας που θα γίνουν στη Χίο

Στο νησί της Χίου θα φιλοξενηθούν οι 51οι Βαλκανικοί Αγώνες ιστιοπλοΐας.

Θέμα με τα Σκόπια στους 51ους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας που θα γίνουν στη Χίο

Μια σπουδαία διοργάνωση φιλοξενεί ο ιστορικός Ν.Ο Χίου. Πρόκειται για τους 51ους Βαλκανικούς αγώνες ιστιοπλοΐας που ξεκινούν αύριο Τρίτη και ολοκληρώνονται το Σάββατο. Συνολικά θα «τρέξουν» 140 αθλητές και αθλήτριες από 7 χώρες: Ελλάδα (48 ιστιοπλόοι), Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Κύπρο. Ιστιοδρομίες θα γίνουν σε 4 κατηγορίες και συγκεκριμένα στα Όπτιμιστ, τα Λέιζερ Στάνταρντ, τα Λέιζερ Ράντιαλ και τα Λέιζερ 4,7.

Τους Βαλκανικούς αγώνες επρόκειτο να διοργανώσει το Μαυροβούνιο, αλλά δήλωσε αδυναμία. Έτσι, η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία απευθύνθηκε στον Ν.Ο Χίου, η διοίκηση του οποίου ανταποκρίθηκε αμέσως και αποφάσισε την διοργάνωση των αγώνων με την στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου, φυσικά της Ε.Ι.Ο και ιδιώτες χορηγούς.

Στη διοργάνωση είχαν δηλώσει συμμετοχή και τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αλλά η Ε.Ι.Ο, μετά από ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, εκτός αν οι αθλητές της γειτονικής χώρας αγωνιστούν με το όνομα FYROM. Οι Σκοπιανοί δεν δέχθηκαν και έτσι οι αγώνες θα γίνουν χωρίς αυτούς .