Προκηρύχθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά του Βόλου, το εναρκτήριο της σεζόν 2022-2023

Στον Βόλο θα γίνει η αρχή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023.

Προκηρύχθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά του Βόλου, το εναρκτήριο της σεζόν 2022-2023

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αγριάς Βόλου στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2022, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξέδωσε τη σχετική προκήρυξη και ήδη άρχισαν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής. Η σειρά των ατομικών των πρωταθλημάτων νεαρών ηλικιών περνάει και φέτος από τη Θεσσαλία ύστερα από τους αγώνες της περασμένης σεζόν στα Τρίκαλα, ενώ επανεμφανίζεται σε τόπο της ευρύτερης περιοχής του Βόλου μετά από χρόνια και τα αναπτυξιακά, που είχαν γίνει στην Πορταριά Πηλίου. Όπως κάθε φορά προκηρύχθηκαν οι κατηγορίες Νέων ανδρών–Νέων γυναικών, εφήβων–νεανίδων, παίδων–κορασίδων, παμπαίδων–παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων–μίνι παγκορασίδων. Το ανοιχτό πρωτάθλημα διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον ΑΣΕΑ Κένταυρος Βόλου και υπό την αιγίδα του δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Βόλου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής άρχισαν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και το περιθώριο υποβολής τους είναι έως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 16.00. Η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 16.00 στα γραφεία της Τ.Ε. Β. Ελλάδας. Τα ωράρια των αγώνων ανακοινώνονται στη σελίδα του πρωταθλήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://app.ttscore.io/customer/24 μετά την κλήρωση των γκρουπ. Η ειδική προκήρυξη σημειώνει ακόμα ότι ο βασικός προγραμματισμός των αγώνων προβλέπει έναρξη το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 08.30 και λήξη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στις 5 μ.μ.

Το πρόγραμμα των αγώνων εξαρτάται από τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία και συνολικά. Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθυνθούν και στη γραμματεία της Τοπικής Επιτροπής, στο τηλέφωνο 2310237108.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Στη Γενική Προκήρυξη των διοργανώσεων της χρονιάς 2022-2023 γίνεται αναφορά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα στο Κεφάλαιο Ε. Χρήσιμο είναι για τους ανθρώπους του αθλήματος να ξαναδούν τι ισχύει φέτος, καθώς υπάρχουν αλλαγές:

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

45. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ :

45.1 Έξι Πρωταθλήματα

45.2 Τελικός Ανοικτών Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων

45.3 Κατηγορίες

• Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών

• Εφήβων – Νεανίδων

• Παίδων – Κορασίδων

• Παμπαίδων – Παγκορασίδων

• Μίνι Παμπαίδων – Μίνι Παγκορασίδων

46. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

46.1 Υπό τον ορισμό των άρθρων 5 του Κανονισμού Ανοικτών Πρωταθλημάτων και 3 του Κανονισμού Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων, κάθε αθλητής – αθλήτρια επιλέγει με την πρώτη του συμμετοχή σε Ανοικτό Πρωτάθλημα, οποτεδήποτε συμβεί αυτή, την κατηγορία που θα αγωνιστεί. Η επιλογή της κατηγορίας παραμένει καθ΄όλη τη διάρκεια της σειράς των Ανοικτών Πρωταθλημάτων και δεν μεταβάλλεται προς ανώτερη ή κατώτερη ηλικιακή κατηγορία.

46.2 Η επιλογή της κατηγορίας ισχύει για τον αθλητή – αθλήτρια στην συμμετοχή του στον Τελικό Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων.

46.3 Η διάταξη του άρθρου 46.1. της παρούσης ρυθμίζει σε αναπτυξιακή βάση τη δυνατότητα αθλητών και αθλητριών να διεκδικήσουν θέση στην Εθνική Ομάδα σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία από αυτή που ανήκουν χρονολογικά την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 καθώς ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων σύμφωνα με το οποίο οι Εθνικές Ομάδες των ηλικιακών κατηγοριών Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων συγκροτούνται για το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από αθλητές – αθλήτριες που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία από το άθροισμα των

α) Πίνακας Αξιολόγησης (R.L.) της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας που ισχύει κατά την στιγμή της συγκρότησης (πόντοι R.L.).

β) Πίνακας 1 Ειδικής Βαθμολογίας του Απλού Αγωνίσματος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας της υπό κρίση αγωνιστικής περιόδου,

γ) Πίνακας 2 Ειδικής Βαθμολογίας όπως αυτός θα διαμορφώνεται από τον Τελικό των Ανοικτών Πρωταθλημάτων της υπό κρίση αγωνιστικής περιόδου.

46.4 Οι κατηγορίες Νέων Ανδρών – Γυναικών, Μίνι Παμπαίδων – Παγκορασίδων δεν αγωνίζονται στον «Τελικό των Ανοιχτών Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων» .

47. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :

Απλό Ατομικό

48. ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:

48.1 Χωρίς περιορισμό αριθμού συμμετοχών ανά σωματείο.

48.2 Ελάχιστος αριθμός 6 παίκτες ανά κατηγορία, παρόντες την ώρα έναρξης των αγώνων της κατηγορίας.

48.3 Εξαίρεση γίνεται μόνο στην περίπτωση όπου χωρίς ενημέρωση της γραμματείας των αγώνων απουσιάζει κάποιος παίκτης στο σύνολο των 6 της κατηγορίας και η κατηγορία διεξάγεται με 5 παίκτες.

49. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΑ :

49.1 Αγωνιστικό Σύστημα των έξι πρωταθλημάτων.

Σε όλες τις κατηγορίες το αγώνισμα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Α΄ φάση:

Όμιλοι των 4ων ή 3ων παικτών ένας προς όλους σε ένα γύρο. Στην Α΄ φάση δεν συμμετέχουν ανά κατηγορία και προκρίνονται απευθείας στην Β΄ φάση, όπως περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα. Η σειρά των αθλητών – αθλητριών ανά κατηγορία υπολογίζεται στον Πίνακα Αξιολόγησης που ισχύει την ημέρα λήξης δηλώσεων συμμετοχής, μόνο με τους αθλητές – αθλήτριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, άρθρο 1 της παρούσης.

Σε κατηγορία με αριθμό συμμετοχών των δέκα και κάτω, αγωνίζονται όλοι οι αθλητές – αθλήτριες στην Α΄ φάση των ομίλων.

Β΄ φάση:

Οι δύο πρώτοι των ομίλων και οι αθλητές – αθλήτριες που δεν συμμετείχαν στην φάση των ομίλων, όπως περιγράφεται στον πίνακα του παρόντος άρθρου, σε ταμπλό προοδευτικού knock out με διαβάθμιση όλων των θέσεων. Οι υπόλοιποι παίκτες των ομίλων σε ταμπλό προοδευτικού knock out με διαβάθμιση όλων των θέσεων.

49.2 Εάν σε κάποια κατηγορία οι συμμετοχές είναι 5, άρθρο 48.3, το πρωτάθλημα της κατηγορίας διεξάγεται σε μια φάση, σε όμιλο ένας προς όλους σε έναν γύρο.

49.3 Σύστημα Αγώνα των έξι Πρωταθλημάτων.

Σε όλους τους αγώνες και σε όλες τις κατηγορίες νικητής είναι ο καλύτερος των πέντε σετ.

49.4 Αγωνιστικό Σύστημα Τελικού Ανοικτών Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων.

Όπως ορίζεται στο άρθρο 5, παρ. 5.3 του Κανονισμού Ανοικτών Πρωταθλημάτων.

Συμμετέχουν σε όλοι οι αθλητές – αθλήτριες στην Α΄ και Β΄ φάση.

49.5 Σύστημα Αγώνα Τελικού Ανοικτών Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων.

Σε όλους τους αγώνες και σε όλες τις κατηγορίες νικητής είναι ο καλύτερος των πέντε σετ.

50. ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ :

Σύστημα κλήρωσης βάσει του άρθρου 7.7. του Κ.Ε.Δ. Σημειώνεται ότι φαβορί στο ταμπλό του Knock out είναι οι παίκτες που αγωνίζονται απευθείας στην Β΄ φάση και οι πρώτοι των ομίλων έως ότου συμπληρωθεί το 50% των θέσεων του συνολικού αριθμού παικτών του ταμπλό.

Κατά συνέπεια των παραπάνω, κάποιοι παίκτες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο δεν θα είναι φαβορί και μπορεί να αγωνιστούν τυχαία με αθλητή που επίσης που κατέκτησε 1η θέση και είναι φαβορί ή δεν είναι.

51. ΕΔΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

• Δύο Πρωταθλήματα περιφέρεια Αττικής

• Δύο Πρωταθλήματα περιφέρεια Β. Ελλάδας

• Ένα Πρωτάθλημα περιφέρεια Δ. Ελλάδας – Πελοποννήσου

• Ένα Πρωτάθλημα περιφέρεια Νησιωτικής Χώρας ή Κεντρική Ελλάδα.

• Τελικός Ανοικτών Πρωταθλημάτων Β. Ελλάδα

Οι περιοχές θα ορισθούν ακριβώς έως τον Σεπτέμβριο 2022 με επικαιροποίηση του Αγωνιστικού Προγράμματος.

52. ΕΠΑΘΛΑ :

52.1 Στους Πρωταθλητές όλων των αγωνισμάτων Κύπελλο.

52.2 Δίπλωμα και μετάλλιο στην 1η, 2η και 3η θέση.

52.3 Χρηματικό βραβείο 500€ στο σωματείο που θα έχει τις περισσότερες συμμετοχές αθροιστικά σε όλες τις κατηγορίες στα έξι πρωταθλήματα.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το έπαθλο απονέμεται στο σωματείο με τα καλύτερα αποτελέσματα συνολικά. Δεν υπολογίζεται ο Τελικός των Ανοικτών Πρωταθλημάτων.