Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών η Παπαδημητρίου και η Ουγγαρέζα Ντάρι

Με την Μαλαματένια Παπαδημητρίου να πλασάρεται στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα για την ελληνική πλευρά το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21, που είναι σε εξέλιξη στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών η Παπαδημητρίου και η Ουγγαρέζα Ντάρι

Η 18άχρονη πρωταθλήτρια συνεργάστηκε με τη Χέλγκα Ντάρι από την Ουγγαρία και ήταν νούμερο 11 στα seeding. Την Παρασκευή 16/09 τα έδωσαν όλα για την έκπληξη απέναντι στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Τουρκάλες Οζγκέ Γιλμάζ/Έτσε Χαράκ. Κατάφεραν μάλιστα, ν’ αφήσουν πίσω με 2-0 σετ τις πρωταθλήτριες Ευρώπης του αγωνίσματος το 2021 και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για είσοδο στην 8άδα και τη διεκδίκηση μεταλλίου. Η συνέχεια όμως, ήταν διαφορετική και ήρθε η ήττα με 3-2 και ο αποκλεισμός. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη συμμετοχή της στον θεσμό η Παπαδημητρίου αγωνίστηκε επίσης στο απλό αθλητριών U21 και το διπλό μικτό και στην τεχνική καθοδήγηση είχε τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή των γυναικών Γιώργο Καρύτσα.

Η Παπαδημητρίου και η Ντάρι έπαιξαν πρώτη φορά μαζί κι έδειξαν ικανότητες. Μπήκαν με δύσκολη νίκη στη 16άδα των νοκ άουτ και κυνήγησαν το κάτι παραπάνω με τις Γιλμάζ και Χαράκ, που ήταν στην κορυφή του ταμπλό.

Με καλή ψυχολογία και σωστή τακτική παρουσιάστηκαν άμεσα ανταγωνιστικές και βγάζοντας και καλές επιλογές στα πιο κρίσιμα σημεία πήραν με οριακή διαφορά τα δύο πρώτα σετ. Στο 2ο σετ μάλιστα, ισοφαρίστηκαν δύο φορές από 7-3 και 9-7 μπροστά, αλλά δεν έχασαν την ψυχραιμία τους.

Από το 3ο σετ και μετά όμως πέρασαν το παιχνίδι τους οι Τουρκάλες. Ελαχιστοποίησαν τα λάθη, έβγαλαν δύσκολες μπάλες, ενώ την ίδια ώρα η αριστερόχειρας Ελληνίδα και η δεξιόχειρας Ουγγαρέζα έχασαν αρκετά «δικά» τους χτυπήματα και δεν αξιοποίησαν το σερβίς τους.

Στο 4ο σετ ισοφάρισαν από 3-6 και υποχρέωσαν την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ, όμως στην επιστροφή στο τραπέζι έχασαν 5 συνεχόμενους πόντους. Το 5ο σετ πήγαινε πόντο πόντο στην αρχή, ώσπου το 3-3 έγινε 3-6 για τις Γιλμάζ/Χαράκ και το τεχνικό δίδυμο Ελλάδας και Ουγγαρίας έκανε χρήση του τάιμ άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε όμως, οι Τουρκάλες επικράτησαν με 3-2 σετ και υπερασπίζονται ακόμα τον ιστορικό για τη χώρα τους, ευρωπαϊκό τίτλο, που είχαν κατακτήσει πέρσι στο Σπα του Βελγίου (11-9, 12-10, 3-11, 6-11, 5-11).