Βαλκανικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Οι κληρώσεις των εθνικών μας ομάδων

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της πρώτης φάσης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Οι κληρώσεις των εθνικών μας ομάδων

Η κλήρωση της πρώτης φάσης του Βαλκανικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών έγινε στο Σεράγεβο, τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων. Είναι η φάση των γκρουπ με 9 χώρες στους άνδρες και 11 στις γυναίκες και τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα έμαθαν τους αντιπάλους τους. Η εθνική ανδρών (Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης) πήγε στο 3ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σερβία (επικεφαλής) και τη Βουλγαρία. Η εθνική γυναικών (Αλίκη Κιούφη, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ιωάννα Γερασιμάτου) είναι στο 2ο με την Τουρκία (επικεφαλής), το Κόσοβο και τη Βουλγαρία. Την Τρίτη 23/8 αρχίζει το 47ο Βαλκανικό πρωτάθλημα και την ίδια μέρα θα ολοκληρωθούν τα γκρουπ. Από τρία έχουν σχηματιστεί στις δύο κατηγορίες, σίγουρη πρόκριση στην τελική 8άδα έχουν οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ, αναμένεται όμως να δοθούν «εισιτήρια» και σε 3ες.

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα έφτασαν το απόγευμα στο Σεράγεβο και ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους. Ο Πατρινός ομοσπονδιακός Σωτήρης Ζήκος είναι τελικά ο μοναδικός προπονητής στην αποστολή, καθώς σε απρόοπτο της τελευταίας στιγμής ο υπεύθυνος των γυναικών ο Γιώργος Καρύτσας έμεινε στην Αθήνα λόγω στενής επαφής με κρούσμα κορονοϊού. Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη, που θ’ ασχοληθεί και με την υποψηφιότητα της Ορεστιάδας ν’ αναλάβει το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων του 2023.

Στο ομαδικό ανδρών η Ελλάδα βρέθηκε στο 3ο γκρουπ με τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Στο 1ο είναι οι Ρουμανία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και στο 2ο οι Τουρκία, Κόσοβο και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Στο ομαδικό γυναικών η Ελλάδα κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ και κυνηγά την πρόκριση απέναντι στις Τουρκία, Κόσοβο και Βουλγαρία. Στο 1ο γκρουπ πήγαν Ρουμανία, Ιταλία, Β. Μακεδονία και στο 3ο Σερβία, Αλβανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα της Τρίτης στα γκρουπ των εθνικών μας ομάδων σε δικές μας ώρες:

Στους άνδρες:

Ελλάδα-Σερβία στις 15:10

Ελλάδα-Βουλγαρία στις 18:50

Στις γυναίκες:

Ελλάδα-Βουλγαρία στις 13:20

Ελλάδα-Τουρκία στις 17:00

Ελλάδα-Κόσοβο στις 20:40

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα στο μεταξύ, ήρθε μία πολύ ευχάριστη είδηση στις τάξεις της εθνικής μας ομάδας ανδρών. Μετά από τρεις μήνες περίπου ο Παναγιώτης Γκιώνης επέστρεψε τη Δευτέρα 22/8 στις προπονήσεις στο ΣΕΦ με αισθητή βελτίωση στον τραυματισμένο του αχίλλειο. Η τελευταία του μαγνητική τομογραφία δεν έδειξε ρήξη, το πόδι έχει «ηρεμήσει» και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής αρχίζει αισιόδοξος τη νέα σεζόν. Με την ευχή να μην χάσει άλλο σημαντικό έδαφος από το πρόβλημα στον αχίλλειο, θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος μέχρι τους αγώνες της εθνικής μας τον Οκτώβριο στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ θ’ αρχίσει από τώρα το πλάνο του και για τα διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Με ενοχλήσεις στον ώμο εξάλλου, επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου ο Γιάννης Σγουρόπουλος, αλλά εκτιμάται ότι θα τις έχει ξεπεράσει μέχρι το τουρνουά Feeder της Βουλγαρίας στα τέλη του Αυγούστου.