Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Οικοδέσποινα η Ελλάδα στους ομίλους της

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανέλαβε τη διεξαγωγή των ομίλων των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών στο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Οικοδέσποινα η Ελλάδα στους ομίλους της

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι ανέλαβε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση και συγκεκριμένα τη διεξαγωγή των ομίλων των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών στο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023.

Η Ελλάδα μετέχει και με τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στη Β κατηγορία του θεσμού ή αλλιώς στο επίπεδο Β, όπως επισήμως το αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU). Η πρώτη φάση έχει ομίλους συγκεντρωτικά, η ΕΦΟΕπΑ ζήτησε ν’ αναλάβει διοργανώτρια σε αυτούς της Ελλάδας και το αίτημα έγινε δεκτό. Έτσι στις 15 και 15 Οκτωβρίου 2022 θα γίνουν σε οικείο έδαφος οι αγώνες των ανδρών στο 1ο γκρουπ της κατηγορίας και οι αντίστοιχοι των γυναικών στο 4ο γκρουπ. Επίσης, έχει προτείνει ως τόπο διεξαγωγής την ομοσπονδιακή αίθουσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από την ETTU. Σύμφωνα με την κλήρωση του σταδίου 1, που είχε διενεργηθεί προ μηνών, η Ελλάδα στους άνδρες έχει αντιπάλους τη Λιθουανία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και στις γυναίκες το Μαυροβούνιο και την Ουαλία.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου έμαθε την ευχάριστη εξέλιξη στο Μόναχο. Έφτασε την Τετάρτη (17/8) στη βαυαρική πρωτεύουσα για το τακτικό συνέδριο της ETTU, μάλιστα πρόλαβε να δει από κοντά το συναρπαστικό ματς του Γιάννη Σγουρόπουλου με τον Αλβάρο Ρόμπλες, που έληξε με 4-3 σετ για τον πρωταθλητή μας. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς θα διεξαχθεί στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Στα προκριματικά οι εθνικές ομάδες θ’ αναμετρηθούν στους ομίλους με το σύστημα πουλ. Απλά, ενώ στην Α κατηγορία προβλέπονται ματς εντός και εκτός έδρας σε δύο γύρους, στη Β τα γκρουπ θα παιχτούν Σαββατοκύριακο σ’ ένα μέρος και σ’ έναν γύρο. Η προκήρυξη της ETTU σημειώνει ακόμα ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ της Β κατηγορίας θα περάσουν στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι όμιλοι περιλαμβάνουν δύο αγωνιστικές το Σάββατο (15/10) και μία την Κυριακή (16/10), η ETTU έχει βάλει ενδεικτικά ωράρια (πρωί, απόγευμα και μεσημέρι της επόμενης μέρας), αλλά δεν τα αναφέρουμε προς το παρόν γιατί μπορεί ν’ αλλάξουν.

Το πρόγραμμα των αγώνων στη χώρα μας:

Γκρουπ Β1 ανδρών:

Στις 15/10 Ελλάδα-Λιθουανία

Στις 15/10 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Στις 16/10 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

Γκρουπ Β4 των γυναικών:

Στις 15/10 Ελλάδα-Μαυροβούνιο

Στις 15:10 Ελλάδα-Ουαλία

Στις 16/10 Ουαλία-Μαυροβούνιο

Η αρχή στη διοργάνωση έχει γίνει από τον Απρίλιο του 2022 με τις ομάδες της γ’ κατηγορίας. Η κάτοχος των ευρωπαϊκών τίτλων σε άνδρες και γυναίκες Γερμανία, καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία αποφεύγουν τα προκριματικά και προχωρούν απευθείας στην τελική φάση.