Μεσογειακοί Αγώνες: «Χάλκινοι» οι Τεληκωστόγλου και Χαμαλίδη στο Ταε Κβον Ντο

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου και Κωνσταντίνος Χαμαλίδης στο Ταε Κβον Ντό στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας.

Μεσογειακοί Αγώνες: «Χάλκινοι» οι Τεληκωστόγλου και Χαμαλίδη στο Ταε Κβον Ντο

Η Ελλάδα κατέκτησε δύο μετάλλια στο Ταε Κβον Ντο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν στην Αλγερία.

Οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου και Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο στα -80 και -68 κιλά αντίστοιχα, στο τουρνουά που τουλάχιστον για το άθλημα του τακεβοντό έριξε σήμερα αυλαία, ανεβάζοντας έτσι στα τέσσερα τον συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Χαμαλίδης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τον γύρο των «16». Νίκησε 18-8 τον Αζέμι από το Κόσοβο, ενώ προκρίθηκε στην τετράδα μετά νίκη με 20-11 επί του Σλοβένου Κόβασιτς. Η πρόκριση του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης του 2021, στον τελικό της κατηγορίας των -68 κιλών, περνούσε από τον Ισπανό Πέρεθ Πόλο, το εμπόδιο του οποίου δεν κατάφερε να ξεπεράσει (16-3) καταλαμβάνοντας έτσι την 3η θέση του βάθρου των νικητών.

Από την άλλη, ο Τεληκωστόγλου, ασημένιος πρωταθλητής κόσμου το 2019 στο Μάντσεστερ, στα προημιτελικά νίκησε 5-1 τον Σέρβο Τακόβ, όμως στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό ηττήθηκε 13-1 από τον Ισπανό Κεσάδα Μπαρέρα.