Ο Μαυρωτάς στον 18ο Διεθνή Ορειβατικό Αγώνα Δρόμου «Olympus Marathon»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, στις εκδηλώσεις του 18ου Διεθνούς Ορειβατικού Αγώνα Δρόμου «Olympus Marathon», που διοργανώνουν ο OLYMPUS MARATHON, το RunnerStore, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου και στο Δημοτικό Πάρκο Λιτόχωρου, το τριήμερο 23 έως 26 Ιουνίου.

Ο Μαυρωτάς στον 18ο Διεθνή Ορειβατικό Αγώνα Δρόμου «Olympus Marathon»

Οι αθλητές του «Olympus Marathon», το 1/5 των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό, ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και φτάνουν σε υψόμετρο 2.780μ., περνώντας μπροστά από τον «θρόνο του Δία», μιας από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού. Ο αγώνας καλύπτει συνολικό μήκος 44 χιλιομέτρων και ολοκληρώνεται στο Λιτόχωρο.

Εκτός από τον κύριο αγώνα τον «Olympus Marathon», το τριήμερο διοργανώνονται ακόμη ο Olympus Vertical (4χλμ.), ο Olympus Ultra (67χλμ.) και ο αγώνας στην «Κόψη των Αετών» (14χλμ.)

Αναφερόμενος στον Διεθνή Ορειβατικό Αγώνα Δρόμου, ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε: «Ο Olympus Marathon είναι ένας αγώνας που έχει καθιερωθεί στο ορεινό τρέξιμο με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η χώρα μπορούμε να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο brand του Ολύμπου, κάνοντας τον αγώνα αυτό παγκόσμιο σημείο αναφοράς, γιατί ο Όλυμπος είναι κυριολεκτικά ένας "θεϊκός" στίβος για ορεινό τρέξιμο».

Το Σάββατο το βράδυ, ο γ.γ.Α. έκανε τις απονομές των Μιγκέλ Χερνάντεζ (1η θέση), Δημήτρη Θεοδωρακάκου (2η θέση) και Νταβίντ Πράντες (3η θέση), ενώ την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, σήμερα Κυριακή (26/6), συμμετείχε στον αγώνα «Στην Κόψη Των Αετών», μήκους 14χλμ., τερματίζοντας μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά.