Πινγκ Πονγκ: Ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Νέων!

Η Λεμονιά Γκαϊντατζή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Σωκράτης Γιαννούτσος το χάλκινο, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νέων στη Βουλγαρία!

Πινγκ Πονγκ: Ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Νέων!

Η Λεμονιά Γκαϊντατζή είναι 1η Βαλκανιονίκης στο διπλό κορασίδων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2022! Η Βορειοελλαδίτισσα πρωταθλήτρια και η Βουλγάρα συμπαίκτριά της Σιντέλια Μούτλου πέτυχαν την Κυριακή 26/06, στην Αλμπένα, δύο ακόμα νίκες στην εντυπωσιακή πορεία τους στο αγώνισμα και η Ελλάδα πανηγύρισε ξανά χρυσό μετάλλιο σε Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων μετά από 14 χρόνια!

Μετά από θαυμάσιες εμφανίσεις και πολύ καλή συνεργασία με την επίσης δεξιόχειρα Μούτλου, η Γκαϊντατζή φτάνει στη μεγαλύτερη διάκρισή της, εξέλιξη απολύτως φυσιολογική με βάση τα όσα έχει δείξει διεθνώς από τον καιρό, που ήταν ακόμα παγκορασίδα. Στον τελικό τα κορίτσια κατέβαλλαν τις Σέρβες Γιάνα Χαβέλα/Μάγια Βάνχο με 3-1 σετ.

Η τελευταία μέρα των αγώνων περιλάμβανε και δύο χάλκινα μετάλλια για τα γαλανόλευκα χρώματα. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης στο απλό εφήβων και ο ίδιος αθλητής με τον Σωκράτη Γιαννούτσο στο διπλό εφήβων, πήραν την 3η θέση κι έτσι η Ελλάδα φεύγει από το 29ο Βαλκανικό πρωτάθλημα με συνολικά τέσσερα μετάλλια (προηγήθηκε και το χάλκινο στο ομαδικό εφήβων). Το 2021 στην ίδια πόλη της Βουλγαρίας είχε τρία χάλκινα κι από μόνος του ο καλύτερος απολογισμός μαρτυρά και τη γενικά πολύ θετική παρουσία της αποστολής.

Στην Αλμπένα αγωνίστηκαν ακόμα οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος, Ιάκωβος Αϊβατίδης, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου, Κατερίνα Αλεξούδη, Στέλλα Τζαρίδου, οι παίδες Μάριος Κατσαπρακάκης, Κωνσταντίνος Μηλικούδης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και οι κορασίδες Ζωή Καζάκου και Στέλλα Μαυροματάκη.

Στο κοουτσάρισμα των ισάριθμων ομάδων στο Balkan Youth Championships ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Μαδέσης στους εφήβους, ο Γιάννης Βλοτινός τις νεάνιδες, ο προπονητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης Χρήστος Βατσακλής στους παίδες και ο προπονητής του ΟΑ Χανίων Μιχάλης Αγγελίδης στις κορασίδες. Αρχηγός αποστολής ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη, η οποία είχε και πολλές χρήσιμες επαφές με το προεδρείο της Βαλκανικής Ένωσης και άλλους επίσημους.

Τα ντεμπούτο τους με τις εθνικές ομάδες έκαναν η Καζάκου, η Αλεξούδη, ο Σωτηρόπουλος, ο Κατσαπρακάκης και η Μαυροματάκη και η πρόκριση των τεσσάρων τελευταίων στα νοκ άουτ του απλού και ειδικά η είσοδος στην πρώτη 8άδα των Κατσαπρακάκη και Σωτηρόπουλου εντάσσονται αναμφίβολα στα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Θετικό και το πλασάρισμα του αμυντικού Μανωλόπουλου στις θέσεις 5-8 των εφήβων, ενώ η έμπειρη Παπαδημητρίου διεκδίκησε άλλη μια χρονιά με αξιώσεις τη διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση των νεαρών ηλικιών (επίσης θέσεις 5-8). Η αποστολή αναχωρεί αύριο Δευτέρα το βράδυ από τη Βουλγαρία και γυρίζει στην Αθήνα ξημερώματα Τρίτης μέσω Κωνσταντινούπολης (λίγο πριν από τις 3).