«Παύση» ενός έτους για Παπαδάκη και Σιζερόν

Λίγους μήνες μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και τον πέμπτο τίτλο που κατέκτησαν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι Γάλλοι πρωταθλητές στον χορό στον πάγο, Γκαμπριέλα Παπαδάκη και Γκιγιόμ Σιζερόν, αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος σε καμμία διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

«Παύση» ενός έτους για Παπαδάκη και Σιζερόν

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, προκειμένου να αφιερώσουμε χρόνο για ξεκούραση και να επικεντρωθούμε περισσότερο σε παραστάσεις και περιοδείες επίδειξης», δήλωσε σχετικά ο Σιζερόν, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) και στην εφημερίδα «L'Equipe», ενώ η ελληνικής καταγωγής, Παπαδάκη, πρόσθεσε: «Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι, είναι ότι δεν θα αγωνισθούμε την επόμενη σεζόν. Και για τις υπόλοιπες, όλες οι πόρτες είναι ακόμα ανοιχτές».

Αφού κατέκτησαν το πρώτο τους χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, οι 27χρονοι, Παπαδάκη και ο Σιζερόν, ολοκλήρωσαν την σεζόν τους με έναν πέμπτο παγκόσμιο τίτλο, τον Μάρτιο, στο Μονπελιέ.

«Δεν ήταν πραγματικά δύσκολη η απόφαση, ήταν δύσκολο να επιβεβαιωθεί ίσως, γιατί είναι κάτι καινούργιο για εμάς, δεν είχαμε πάρει ποτέ τέτοια απόφαση. Αλλά την ίδια στιγμή, νομίζω ότι ήταν προφανές, πως και οι δύο χρειαζόμασταν να ξεκουρασθούμε και ότι δεν θα ξαναρχίσουμε τους αγώνες το φθινόπωρο», τόνισε η Παπαδάκη.

Οι δύο Ολυμπιονίκες, θα χάσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, στην Σαϊτάμα της Ιαπωνίας και ως εκ τούτου θα αφιερώσουν την σεζόν 2022-2023 σε περιοδείες και παραστάσεις, εκμεταλλευόμενολι την ευκαιρία να ξεκουράσουν το σώμα τους μετά από περισσότερα από 17 χρόνια έντονης καριέρας.

«Σωματικά, θα είναι πολύ χαλαρωτικό. Ο ανταγωνισμός απαιτεί μια εσωτερική... φλόγα. Και είτε την έχουμε, είτε δεν την έχουμε. Είναι δύσκολο να πεις γιατί, δεν είναι απαραίτητα όταν έχεις κερδίσει τα πάντα που σβήνει η φλόγα. Είναι επίσης τρόπος ζωής, πρέπει να θέλεις να πιέσεις τον εαυτό σου σωματικά και καλλιτεχνικά», εξηγεί ο Σιζερόν και διευκρινίζει η Παπαδάκη:

«Θα λάβουμε μέρος σε πολλά γκαλά και εκδηλώσεις στην Γαλλία. Θα είμαστε πολύ απασχολημένοι. Είχαμε την ζωή μας τόσο ρυθμισμένη και προγραμματισμένη μακροπρόθεσμα για πάντα. Αφήνουμε τον εαυτό μας σε αυτό που νιώθουμε και αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ανακαλύπτοντας και κάτι άλλο και βλέποντας αυτό που φαίνεται το πιο δίκαιο. Προς το παρόν, η μόνη βεβαιότητα που έχουμε, είναι ότι δεν θα αγωνισθούμε την επόμενη σεζόν».