FINA World Series Super Final: Τα καλύτερα έρχονται για τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Έλαμψαν στο φινάλε του FINA World Series Super Final τα κορίτσια της εθνικής ομάδας της καλλιτεχνικής κολύμβησης.  

FINA World Series Super Final: Τα καλύτερα έρχονται για τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα, η συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη και τρεις από τις πρωταγωνίστριες, η Κρυσταλένια Γιαλαμά, η Ζωή Αγραφιώτη και η Ελένη Φραγκάκη μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την πολύ καλή εμφάνιση που τους ανέβασε σκαλοπάτι, αλλά και για τα υπέροχα συναισθήματα που ένιωσαν με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και τη αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες.

Αναστασία Γκούτσεβα (ομοσπονδιακή προπονήτρια): «Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια, πρώτα απ' όλα γιατί μαζέψανε τρία χορευτικά μέσα σε λίγες ώρες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την εμφάνισή τους και ειδικά στ Κόμπο. Ανεβήκαμε το πρώτο σκαλοπάτι σε αυτή τη διοργάνωση σε αυτή την όμορφη διοργάνωση. Τώρα, όμως, στρέφουμε ήδη την προσοχή μας στα επόμενα. Χρειαζόμαστε φυσικά κι άλλο χρόνο και πολλή δουλειά ώστε να διορθώσουμε τα όποια λάθη και να είμαστε πανέτοιμες στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού».

Βιβή Λιθαδιώτη (συνεργάτης ομοσπονδιακή τεχνικός): «Εντυπωσιακή εμφάνιση από όλα τα κορίτσια. Έφυγε το άγχος από τη Ζωή Καράγγελου στο Σόλο, αλλά και το Ντουέτο ήταν αρκετά βελτιωμένο. Πολύ όμορφο το Highlight, ενώ το Κόμπο έκανε το μεγάλο "μπαμ", όπως σας είχα πει. Όλη αυτή η εμπειρία με τον κόσμο που αποθέωνε ήταν εντυπωσιακή. Αυτό, όμως, που μου έκανε εντύπωση περισσότερο ήταν το ανατριχιαστικό που συνέβη με την αντίδραση του κόσμου, όταν τα κορίτσια, την ώρα χόρευαν στο νερό και μετρούσαν, δεν μπορούσαν να ακούσουν το μέτρημα και η Κρυσταλλένια Γιαλαμά έκανε νόημα με το χέρι της να ησυχάσουν. Αμέσως το κοινό ησύχασε και όλα πήγαν τέλεια, με αποτέλεσμα να έχουμε στο τέλος την αποθέωση».

Κρυσταλένια Γιαλαμά: «Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Είναι μια καινούργια ομάδα, που έδειξε στην πρώτη της εμφάνιση ότι μπαίνει πολύ δυναμικά και έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Συνεχίζουμε δυναμικά, θα δουλέψουμε σκληρά να βελτιώσουμε τυχόν αστοχίες για να είμαστε έτοιμες στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού».

Ζωή Αγραφιώτη: «Ήταν απίστευτο το συναίσθημα με το κοινό να μας αποθεώνει. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και μας υποστήριξαν. Το συναίσθημα είναι υπέροχο και μάλιστα όταν όλα αυτά, δηλαδή η επιτυχία, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και οι επευφημίες γίνονται μέσα στη χώρα μας. Ευχαριστούμε επίσης τις προπονήτριές μας, την Ομοσπονδία και τους χορηγούς για την υποστήριξη. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία που θέλω να την ξαναζήσω κι ελπίζω να έρθουν κι άλλες διοργανώσεις εδώ στην Ελλάδα».

Ελένη Φραγκάκη: «Ήταν ένα μεγάλο ατού ότι αγωνιστήκαμε μέσα στη χώρα μας, στο κολυμβητήριό μας, με όλη αυτή την υποστήριξη του κόσμου μας. Εμφανιζόμαστε συνεχώς όλο και πιο βελτιωμένες. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Στοχεύουμε ειδικότερα στη Νεανίδων όπου έχουμε περισσότερες ελπίδες για μεγάλη διάκριση, αλλά και στην κατηγορία των Γυναικών θα πάμε για το καλύτερο».