Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Χρυσό στο κόμπο, ασημένιο στο μικτό highlight

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για την Ελλάδα στο φινάλε του FINA World Series Super Final, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την Κυριακή (22/5) το βράδυ.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Χρυσό στο κόμπο, ασημένιο στο μικτό highlight

Με τον πιο ιδανικό και αποθεωτικό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα του FINA World Series Super Final, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την Κυριακή (22/5) το βράδυ. Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η εθνική με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη βαθμολογήθηκαν με 85,9333 β. μετά από τη θαυμάσια εκτέλεσή του προγράμματός τους. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Ισραήλ με 85,1667 β. και το χάλκινο το Καζακστάν με 80.8000 β.

Η ομάδα μας στο μικτό highlight, με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου (αναπλ. Ζωή Καράγγελου, Ευαγγελία Πλατανιώτη) βαθμολογήθηκε με 85,000 β. και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τις ξεπέρασαν μόνο οι ΗΠΑ (είχαν μικτή συμμετοχή με εννέα γυναίκες και έναν άνδρα) που πήραν το χρυσό με 86,8333. Το χάλκινο κατέκτησε το Ισραήλ με 84,5667 β.

Την 5η θέση στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, το πρώτο αγώνισμα της τρίτης και τελευταίας ημέρας (Κυριακή 22/5) του FINA World Series Super Final της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στο κλεσιτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, οι Ελληνίδες εκπρόσωποι Ελένη Φραγκάκη / Κρυσταλένια Γιαλαμά (αναπλ. Ιφιγένεια Κρομμυδάκη), όπως και στο Τεχνικό το Σάββατο.

Οι νεαρές και Ελληνίδες μπαλαρίνες της πισίνας εκτέλεσαν όμορφα το πρόγραμμά τους, τα πήγαν αρκετά καλά σε σχέση με τα υπόλοιπα Ντουέτα με πολύ μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας (οι δικές μας είναι στην κατηγορία των Νεανίδων και προετοιμάζονται για το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα) και βαθμολογήθηκαν με 84,1333 β.

Το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησαν, όπως και στο Τεχνικό, οι αδερφές Άννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, για την Αυστρία με 91,6000 β., το ασημένιο πήραν οι Ολλανδέζες Μπρέγκι Ντε Μπρόουερ και Μερλό Στίμπενκ και το χάκινο οι Ισραηλινές Έντεν Μπλέτσερ και Σέλι Μπομπρίτσκι.

Στο Μικτό Ντουέτο, εξάλλου, που έγινε αμέσως μετά, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία με την Έμα Γκαρσία και τον Πο Ρίμπες (84,0000 β.), το ασημένιο πήρε η Ιταλία με την Φεντερίκα Σάλα και τον Νικολό Ολιάρι (82,5667 β.) και το χάλκινο οι ΗΠΑ με την Κλαούντια Κολλέτι και το Κένεθ Γκοντέτ (80,9333 β.).