Πυγμαχία: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μιχάλης Τσαμαλίδης, «Χάλκινος» ο Στέφανος Οικονόμου

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, βάζοντας στην κορυφή την ελληνική πυγμαχία, ανέβηκε ο Μιχάλης Τσαμαλίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 80κ. στον μεγάλο τελικό με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία.

 

Πυγμαχία: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μιχάλης Τσαμαλίδης, «Χάλκινος» ο Στέφανος Οικονόμου

Ο Έλληνας «χρυσός» πυγμάχος, μετά από έναν εντυπωσιακό και συγκλονιστικό αγώνα, σαν οδοστρωτήρας παρέσυρε τον Αρμένιο Χαμλετ Ανταμιάν και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με ομόφωνη απόφαση (5-0), προσφέροντας μία πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια αλλά και μία τεράστια ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος.

Ο Μιχάλης Τσαμαλίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και προς τιμήν του ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας στη Βουλγαρία, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες, την ελληνική αποστολή, τον προπονητή του και όλη την αθλητική οικογένεια.

Σημειωτέον πως η Ελλάδα πανηγύρισε ακόμη ένα μετάλλιο με τον Στέφανο Οικονόμου. Ο Έλληνας αθλητής κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 60κ. και μαζί με τον Μιχάλη Τσαμαλίδη έγραψαν Ιστορία.

Την απονομή του μεταλλίου στον ολόχρυσο Τσαμαλίδη έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση για να εμψυχώσει και να στηρίξει τους αθλητές.

«Είμαι πολύ περήφανος, το επίτευγμα του Μιχάλη Τσαμαλίδη να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης αποδεικνύει ότι η νέα γενιά της πατρίδας μας διαθέτει ταλέντο και προσήλωση σε στόχους. Είναι μια σπουδαία στιγμή για την Ελλάδα. Η υπέρτατη τιμή για έναν αθλητή είναι να ακούγεται ο εθνικός ύμνος και να υψώνεται στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η σημαία μας. Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές, στιγμές γεμάτες περηφάνια, συγκίνηση και χαρά. Θερμότατα συγχαρητήρια και στους δύο αθλητές μας για την κορυφαία τους διάκριση, επιβεβαιώνουν γι’ ακόμη μια φορά πως ο ελληνικός αθλητισμός, με σκληρή δουλειά και επιμονή, μας χαρίζει νίκες και ελπίδα. Αποτελούν παράδειγμα δύναμης και θέλησης για όλους τους νέους αθλητές μας. Μας θύμισαν τον αθλητισμό που θέλουμε και για τον οποίο αγωνιζόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που έδωσαν την ψυχή τους και όλους τους προπονητές που βρίσκονταν εδώ και έδιναν οδηγίες, η συνεργασία προπονητών και αθλητών ήταν εξαιρετική καθ` όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες που συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Οι στιγμές δόξας δεν έχουν τελειωμό για την ελληνική πυγμαχία. Συνεχίζουμε δυναμικά με το κεφάλι ψηλά και την καρδιά γεμάτη», δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και πανευτυχής μετά το πέρας της απονομής, ο πρόεδρος της ΕΟΠ, κ. Χάρης Μαριόλης.

Για πρώτη φορά η Ελληνική Πυγμαχία επιστρέφει από Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με Χρυσό μετάλλιο και Χάλκινο γράφοντας ιστορία, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η χώρα μας είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη του αθλήματος.