Πινγκ Πονγκ: «Αντίο» στη Νόι Ουλμ με νίκη ο Σγουρόπουλος

Με νίκη είπε το «αντίο» στη Νόι Ουλμ και την Μπουντεσλίγκα ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος οδεύει στη γαλλική Ενεμπόν.

Πινγκ Πονγκ: «Αντίο» στη Νόι Ουλμ με νίκη ο Σγουρόπουλος

Στην 22η και τελευταία αγωνιστική του κορυφαίου γερμανικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης και την εντός έδρας επικράτηση με 3-0 κόντρα στην τέως ομάδα του, την Γκρενζάου, ο Σγουρόπουλος είχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα πριν αποχωρήσει για τη Γαλλία και την Ενεμπόν, επικρατώντας με 3-2 του Πάτρικ Μπάουμ.

Ο σημερινός κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου στο απλό ανδρών Under 21 και συνολικά τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό των νεαρών ηλικιών ολοκλήρωσε με τον προσήκοντα τρόπο την τριετή παρουσία του στην 1η κατηγορία της Γερμανίας και τη μονοετή συνεργασία με τη Νόι Ουλμ.

Βοήθησε την ομάδα του όχι μόνο να τερματίσει στην 6η θέση και να έχει ξανά δικαίωμα εξόδου στην Ευρώπη, αλλά και να προχωρήσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2021-2022. Απόλυτα δικαιολογημένα λοιπόν, πήρε το θερμό χειροκρότημα του κοινού στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του.

Ο Σγουρόπουλος είχε γεμάτη τριετία στην επαγγελματική γερμανική λίγκα, καθώς πέρα από τα γερά ματς σε πολύ ψηλό αγωνιστικό επίπεδο, είχε όφελος και από την εγκατάσταση στη χώρα για προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο του Οχσενχάουζεν, στις δύο χρονιές, που αγωνίστηκε στην Γκρενζάου.

Την Πέμπτη στο φινάλε παρουσιάστηκε και πάλι δυνατός και πέτυχε νέα αξιοσημείωτη νίκη από τη θέση 2 της Νόι Ουλμ. Κατέβαλλε με 3-2 σετ τον Πάτρικ Μπάουμ, τον αριστερόχειρα Γερμανό, ο οποίος ήταν δύο σερί χρονιές δευτεραθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών (2010, 2011), ενώ έχει ευρωπαϊκούς τίτλους στο ομαδικό. Η μία πρωτιά θυμίζουμε, ήταν το 2013 στο Σβέσατ της Αυστρίας, όταν η Γερμανία έκαμψε στον τελικό την εθνική Ελλάδας με 3-1.

Ο Σγουρόπουλος αντιμετώπισε μόνο Ευρωπαίους φέτος, όμως δοκίμασε ξανά την κορυφαία ποιότητα του πρωταθλήματος. Η ατομική στατιστική του περιλάμβανε 6 νίκες και 8 ήττες. Η πρόσφατη νίκη με 3-1 σετ απέναντι στον σπουδαίο Σουηδό Ματίας Φαλκ, σημερινό πρωταθλητή κόσμου στο διπλό ανδρών και δευτεραθλητή κόσμου στο απλό το 2019, ήταν η καλύτερή του φέτος, ενώ να σημειωθεί ότι είχε επικρατήσει του Μπάουμ και στον 1ο γύρο, επίσης με 3-2 σετ. Σε διπλό, το οποίο γινόταν στο τέλος αν το σκορ ομάδων έφτανε στο 2-2, ο Ελευσίνιος άσος δεν είχε συμμετοχή.

Η Νόι Ουλμ τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας. Πήρε την 6η θέση με 22 βαθμούς ισοβαθμώντας με την Μπεργκνέουσταντ και είχε απολογισμό 11 νίκες και 11 ήττες. Την επόμενη χρονιά αναμένεται να εμφανιστεί ακόμα πιο δυνατή και τα μεταγραφικά της νέα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος ανακοίνωσε την απόκτηση του Γερμανού Ντιμίτρι Οβτσάροφ, του Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο, του Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι και του Σουηδού Τρουλς Μέρεγκαρντ, αθλητών κορυφαίων με τους οποίους θα κυνηγήσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ!