Παναθηναϊκός: «Έχουμε στοχοποιηθεί…»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. 

Παναθηναϊκός: «Έχουμε στοχοποιηθεί…»

Με ανακοίνωσή του, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, κάνει λόγο για κατ' επανάληψη κλήση του σε απολογία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την αντιμετώπισή του από την Αθλητική Δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό, είμαστε ένας Σύλλογος με 114 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με τίτλους και διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος προάγει εδώ και πολλά χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό, αφού έχει αναδείξει μεγάλες προσωπικότητες σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί, ενώ αποτελεί το βασικό «αιμοδότη» των Εθνικών Ομάδων.

Δυστυχώς από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου τα ομαδικά τμήματα του Συλλόγου μας έχουν κληθεί κατ’ επανάληψη να απολογηθούν ενώπιον των Δικαιοδοτικών Οργάνων των αρμόδιων Ομοσπονδιών χωρίς να υπάρχουν τις περισσότερες φορές σοβαροί προς τούτο λόγοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022 μέχρι τώρα έχουμε λάβει κλήσεις από τους Αθλητικούς Δικαστές προκειμένου να απολογηθούμε πέντε φορές για το Βόλλεϋ Ανδρών, μία φορά για το Βόλλεϋ Γυναικών, δύο φορές για το Μπάσκετ Γυναικών και μία φορά για το Πόλο.

Οι ποινές που μας επιβάλλονται κάθε φορά είναι αφ’ ενός τιμωρία της έδρας, η οποία οδηγεί σε μείωση των εσόδων από τα εισιτήρια και αφ’ ετέρου εξοντωτικά πρόστιμα, τα οποία, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν, οδηγούν σε αφαίρεση βαθμών. Και όλα αυτά μετά από δύο σχεδόν χρόνια χωρίς καθόλου έσοδα από τα εισιτήρια, αφού οι αγώνες διεξάγονταν χωρίς θεατές λόγω της πανδημίας.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος μετά από τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι παρών, με ισχυρές και ανταγωνιστικές ομάδες, οι οποίες διεκδικούν και κατακτούν τίτλους και διακρίσεις σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε όλους σχεδόν τους αγώνες όλων των αθλημάτων να υπάρχει σημαντικός αριθμός φιλάθλων και αυτό φαίνεται ότι «τιμωρείται».

Ως Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και κάθε είδους υβριστικά, ρατσιστικά και αντεθνικά συνθήματα από όποια κερκίδα και αν προέρχονται και εργαζόμαστε καθημερινά με σκοπό τέτοια φαινόμενα να εξαλειφθούν πλήρως.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις επί των ανωτέρω θεμάτων, εφόσον οι τελευταίοι ενδιαφέρονται πραγματικά γι’ αυτά που γίνονται στα γήπεδα.

Έχουμε αποφασίσει ως Διοίκηση να μην δημιουργούμε εντάσεις ωστόσο αυτό εκλαμβάνεται μάλλον ως αδυναμία αφού ο Παναθηναϊκός έχει κυριολεκτικά τη φετινή χρονιά στοχοποιηθεί και καλείται συνεχώς από τον Αθλητικό Δικαστή.

Αισθανόμαστε ότι έχει «εχοχλήσει» η ισχυροποίηση των τμημάτων μας και απαιτούμε από όλες τις αρμόδιες αρχές να ανατρέξουν στα βίντεο όλων των αγώνων από όλα τα πρωταθλήματα και τα όσα γίνονται και ακούγονται, τα οποία, όλως τυχαίως, δεν έχουν καταλήξει στους Αθλητικούς Δικαστές για τους άλλους Συλλόγους παρά μόνο για το δικό μας.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέσουμε εμείς υπόψιν όλων των αρμοδίων τις παραβάσεις των πειθαρχικών κανονισμών που γίνονται στους αγώνες των άλλων ομάδων και για τις οποίες δεν υπήρξε ποτέ καμία κλήση σε Αθλητικό Δικαστή και κατ’ επέκταση και καμία τιμωρία.

Πιστεύουμε ότι τόσο η Πολιτεία όσο και η Αθλητική Δικαιοσύνη, τις οποίες σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε απόλυτα, θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας, η οποία έχει ως σκοπό αφ’ ενός την ΙΣΗ αντιμετώπιση όλων των Ομάδων και αφ’ ετέρου τη διεξαγωγή των αγώνων όλων των Πρωταθλημάτων σε απολύτως κόσμια και αθλητικά πλαίσια».