Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Πλατανιώτη: «Δυστυχώς η ιστορία επαναλήφθηκε»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη «άγγιξε» το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του Σόλο, αλλά εν τέλει έμεινε στην 4η θέση, από μια αβλεψία των κριτών που δεν είδαν την Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι να μην εκτελεί μία από τις υποχρεωτικές ασκήσεις που επιβάλλεται να γίνουν στο τεχνικό πρόγραμμα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Πλατανιώτη: «Δυστυχώς η ιστορία επαναλήφθηκε»

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Πλατανιώτη: «Δυστυχώς η ιστορία επαναλήφθηκε, καθώς έτσι είχαμε χάσει το μετάλλιο από την ίδια αθλήτρια πριν από δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό λάθος ή μια υποκειμενική βαθμολογία. Εδώ είναι "μετρημένα κουκιά" και η βαθμολογία πρέπει να είναι αντικειμενική με βάση τους κανόνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας κριτής της έβαλε μηδέν, πολύ απλά γιατί είχε δει ότι δεν εκτέλεσε μια τεχνική άσκηση. Η ελληνική αποστολή υπέβαλε ένσταση, αλλά δεν περίμενα έτσι κι αλλιώς πως θα αλλάξουν κάτι.

Απλά θα ξαναπώ αυτό που τόνισα και χθες, εγώ θα προσπαθώ να είμαι κάθε μέρα και καλύτερη, ώστε κάποια στιγμή να πάρω αυτό που αξίζω. Δυστυχώς παίζουν πολλά ρόλο στο άθλημά μας, πέρα από εμάς, ακόμα και από ποιες χώρες είναι οι διαιτητές και οι κριτές.

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου, που ήταν η καλύτερη εδώ στο Ευρωπαϊκό μέχρι στιγμής, αν και θα μπορούσα ακόμα καλύτερα αν απέφευγα ένα μικρό τεχνικό λάθος στο τέλος στην άσκηση που έπρεπε να κάνω και την έκανα όπως και οι άλλες κοπέλες, εκτός της Ιταλίδας που θα έπρεπε να μηδενιστεί στη συγκεκριμένη άσκηση» τόνισε η πρωταθλήτριά μας, που βαθμολογήθηκε με 87,5937 βαθμούς, που την έφεραν 4η, μπροστά και από την Ισπανίδα Ιρένε Χιμένο Μαρτίνεζ (5η με 87,5562 β.).

Το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Σόλο πήρε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (93,4816), το ασημένιο η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάκνο (91,3517) και το χάλκινο η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (90,2282).