Εκτός μεταλλίων 3 Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης

Εκτός μεταλλίων τρεις Έλληνες παλαιστές κατά την προτελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων–Νεανίδων που διεξάγεται στη Ρώμη.

Εκτός μεταλλίων 3 Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης

Στα 61 κ. της ελευθέρας πάλης, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης νίκησε στους 16 τον Γερμανό Αβτάεβ. Στα προημιτελικά έχασε από τον Τουκαμίνζε και όλοι περίμεναν τον Γεωργιανό να προκριθεί στον τελικό για να «στείλει» τον Έλληνα πρωταθλητή στα ρεπεσάζ. Ο Τουκαμίνζε, όμως ήρθε 6-6 με τον Βαλιζάντα και ο Αζέρος ευνοήθηκε στην ισοπαλία παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Παρόμοια και η πορεία του Αλέξανδρου Τσαντικίδη στα 74κ. Στους «16» ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 11-6 του Ντεμίρ (Τουρκία) και πήρε την πρόκριση για τους «8». Εκεί αντιμετώπισε τον Αμπντουλάεφ και ηττήθηκε με 5-2. Στον ημιτελικό ο Αζέρος αγωνίστηκε απέναντι στον Αλί και 20’’ πριν το τέλος του αγώνα ο Αμπντουλάεφ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Βούλγαρος όμως εκτέλεσε, πήρε δύο πόντους και ευνοήθηκε στην ισοπαλία, παίρνοντας την πρόκριση.

Τέλος μεγάλη αγωνία, χωρίς αίσιο τέλος, είχε και ο Θοδωρής Κυριακίδης στα 86κ. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε στους «16» τον Μεγκενεϊσβίλι και γνώρισε την ήττα. Ο αθλητής από την Γεωργία έφτασε έως τα ημιτελικά όπου αγωνίστηκε απέναντι στον Οζεν. Ο Τούρκος προηγήθηκε με 7-4, αλλά ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ο Μεγκενεϊσβίλι εκτέλεσε και ο διαιτητής του έδωσε 4 πόντους, που ισοδυναμούσε με πρόκριση και ταυτόχρονα έστελνε τον Κυριακίδη στα ρεπεσάζ.

Ο Οζάν, όμως, έκανε ένσταση, η οποία συζητήθηκε περισσότερα από 4 λεπτά και τελικά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν στον Γεωργιανό δύο πόντους. Το τελικό 7-6 υπέρ του Τούρκου είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ