Ιστιοπλοΐα: Η Καραχάλιου αγωνίζεται στην Πορτογαλία με τα χρώματα της Ακτής Ελεφαντοστού!

Η Βασιλεία Καραχάλιου συμμετέχει στον διεθνή αγώνα της Βιλαμούρα, στην Πορτογαλία, με την Ακτή Ελεφαντοστού, δίχως να έχει ενημερωθεί τόσο η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, όσο και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ιστιοπλοΐα: Η Καραχάλιου αγωνίζεται στην Πορτογαλία με τα χρώματα της Ακτής Ελεφαντοστού!

Ενώ η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχαν μαύρα... μεσάνυχτα η Βασιλεία Καραχάλιου αυτές ημέρες αγωνίζεται σε διεθνή αγώνα, στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, με τα χρώματα της Ακτής Ελεφαντοστού!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επρόκειτο, την Τρίτη (22/02), να συζητηθεί από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το αίτημα της αθλήτριας για αλλαγή αθλητικής υπηκοότητας, όμως της το αρνήθηκαν, καθότι απουσίαζε και την εκπροσωπούσε η μητέρα της και πληρεξούσιος δικηγόρος.

Τόσο η Ε.Ο.Ε, όσο και η E.Ι.Ο. δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν φορέα για τη συμμετοχή της αθλήτριας στον συγκεκριμένο αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Καραχάλιου - που είχε εδώ και καιρό γνωστοποίησει την πρόθεση της ν' αλλάξει την αθλητική της υπηκοότητα, λόγω των προβλημάτων με τις αθλητικές αρχές του τόπου - είχε εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ιρλανδίας, όπου και προπονούνταν (και τόπο καταγωγής του προπονητή της), ενώ αργότερα είχε κάνει λόγο για μεταγραφή στην Πορτογαλία.

Τίποτα από τα δύο παραπάνω δεν έγινε και κατέληξε στην αφρικανική ομάδα.

Μετέχοντας στην κατηγορία ILCA 6, έπειτα από έξι ιστιοδρομίες βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης (μεταξύ 72 σκαφών) με 49 β.π.