Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Συνεχίζεται η αγωνιστική δράση με πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα

Τη συνέχιση της αγωνιστικής δραστηριότητας αποφάσισε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Συνεχίζεται η αγωνιστική δράση με πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα

Τη συνέχιση της αγωνιστικής δραστηριότητας αποφάσισε σε κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο από αγώνες των εθνικών διασυλλογικών πρωταθλημάτων, αλλά και των τοπικών κατηγοριών, για τις 15 και 16 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένα παιχνίδια επίσης για την Α1 ανδρών, καθώς και άλλα πρωταθλήματα και μέσα στην εξαιρετικά άσχημη επιδημιολογική εικόνα της χώρας η ΕΦΟΕπΑ αποφάσισε να κρατήσει το πλάνο ακολουθώντας πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με επιστολή προς τα σωματεία–μέλη της εξηγεί τα μέτρα, που πρέπει να τηρηθούν αυστηρώς για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ την ίδια ώρα αναφέρει ότι ομάδες, οι οποίες έχουν στο δυναμικό τους τουλάχιστον δύο αθλητές/τριες επιβεβαιωμένα κρούσματα ή υποχρεωμένους/ες σε καραντίνα λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα μπορούν να υποβάλουν στην ομοσπονδία αίτημα για αναβολή αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΟΕπΑ:

«Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη συνεδρίαση την 4η Ιανουαρίου 2022 αποφάσισε τη συνέχιση της αγωνιστικής δραστηριότητας. Η επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση της χώρας επιβάλλει αυξημένη τήρηση των μέτρων και αυστηρή εφαρμογή του ισχύοντος από την Γ.Γ.Α. υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Για την είσοδο σε όλους τους αθλητικούς χώρους, που θα γίνουν διασυλλογικοί αγώνες στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2022 απαιτείται η προσκόμιση αποτελέσματος μοριακού test, το οποίο έγινε το αργότερο πριν 48 ώρες ή rapid test, το οποίο έγινε το αργότερο πριν 24 ώρες.

Το μέτρο για την είσοδο και παραμονή στην αθλητική εγκατάσταση αφορά ανεξαιρέτως όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές, προπονητές, συνοδοί ομάδων και προσωπικό αγώνων, εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους και νοσήσαντες.

Αίτημα για αναβολή αγώνα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν τα σωματεία ηλεκτρονικά στο email [email protected] ως την Παρασκευή 6 και 13 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 14.00, τα οποία έχουν στο δυναμικό τους τουλάχιστον δύο αθλητές – τριες επιβεβαιωμένα κρούσματα ή υποχρεωμένους σε καραντίνα λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικά νόσησης (θετικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ), και σε περίπτωση καραντίνας λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, σχετική βεβαίωση από τον ΕΟΔΥ(*). Σε περίπτωση καθυστέρησης λήψης από τον ΕΟΔΥ της σχετικής βεβαίωσης, ΥΔ του αθλητή ή του κηδεμόνα του αν είναι ανήλικος (αρκεί και χωρίς το γνήσιο της υπογραφής). Σε αυτή την περίπτωση, η βεβαίωση από τον ΕΟΔΥ πρέπει να προσκομιστεί εντός 15 ημερών από την ημερομηνία της αίτησης.

*Η βεβαίωση του ΕΟΔΥ για άτομο – αθλητή σε καραντίνα εκδίδεται εφόσον έχει δηλωθεί ως στενή επαφή από το επιβεβαιωμένο κρούσμα».