Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σενάρια για πιθανή αναβολή

Το μέλος της ΔΟΕ Ντικ Πάουντ εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων στο Πεκίνο και υποστήριξε πως δεν θεωρεί απίθανη την αναβολή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σενάρια για πιθανή αναβολή

Έναν μήνα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο, ο Ντικ Πάουντ δήλωσε στην USA TODAY πως δεν θεωρεί απίθανη την αναβολή τους.

Την ίδια ώρα, πόλεις γειτονικές με το Πεκίνο βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα, ώστε να μειωθεί, όσο γίνεται, ο κίνδυνος μεγάλης διασποράς του κορονοϊού.

Με τον Covid-19 να συνεχίζει να απειλεί την ανθρωπότητα και με την μετάλλαξη όμικρον να βρίσκεται πλέον παντού, η ΔΟΕ παρακολουθεί την κατάσταση, ελπίζει πως δεν θα προκύψει τόσο μεγάλο πρόβλημα, αντιλαμβάνεται ωστόσο πως ίσως κριθεί απαραίτητη η αναβολή για την προστασία αθλητών, συνοδών και παραγόντων που έχουν προγραμματίσει το ταξίδι στην Κίνα.

«Αν ήμουν στην θέση των ανθρώπων κάθε ολυμπιακής επιτροπής, σε κάθε χώρα, θα ήμουν ανήσυχος. Αν είσαι ο επικεφαλής μιας ολυμπιακής επιτροπής, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει η πιθανότητα όλο αυτό να εκραγεί.

Δεν έχουμε ένδειξη ότι θα συμβεί, όμως δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο. Υπάρχει σε όλο τον κόσμο, πολύς κόσμος ταξιδεύει και έτσι η διασπορά του ιού συνεχίζεται με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο εύκολο να κολλήσει κάποιος.

Είμαστε προβληματισμένοι, όπως και κάθε παράγοντας που ανησυχεί για την υγεία και για την ασφάλεια των αθλητών του» ήταν η δήλωση του μέλος της ΔΟΕ.