Ποδηλασία: Σε τεχνητό κώμα η Ολλανδή πρωταθλήτρια Άμι Πίτερς

Εκτός κινδύνου, αλλά με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, είναι η Ολλανδή πρωταθλήτρια της ποδηλασίας Άμι Πίτερς, η οποία τοποθετήθηκε σε τεχνητό κώμα ύστερα από ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Ισπανία.

Ποδηλασία: Σε τεχνητό κώμα η Ολλανδή πρωταθλήτρια Άμι Πίτερς

Η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια πίστας στο Μάντισον, Άμι Πίτερς, βρίσκεται σε τεχνητό κώμα μετά από ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Ισπανία με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας στο Κάλπε, μια πόλη κοντά στο Αλικάντε.

Η Πίτερς έκανε προπόνηση με τη συναθλήτριά της Κίρστεν Βιλντ και μετά την πτώση -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Αλικάντε, όπου χειρουργήθηκε για σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Τώρα βρίσκεται σε ιατρικό κώμα, όπως ανέφερε με ανακοίνωση η ομάδα της, SD Worx. «Η Άμι Πίτερς θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα για τις επόμενες ημέρες. Όταν οι γιατροί την ξυπνήσουν σε λίγες ημέρες, θα είναι δυνατό να εκτιμηθεί η πιθανή ζημιά.

Η οικογένειά της είναι καθ' οδόν για το νοσοκομείο. Προς το παρόν δεν είναι δυνατό να γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις για το περιστατικό και παρακαλούμε όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή των εμπλεκομένων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Άμι Πίτερς, η «κόρη της τέχνης» (ο πατέρας της, Πέτερ, έτρεξε ως επαγγελματίας) είναι επίσης πρωταθλήτρια στο δρόμο. Συγκεκριμένα, είχε νικήσει στον αγώνα δρόμου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2019.