Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων Όπτιμιστ και ILCA 4

Έγιναν με επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας Κεντρικής Ελλάδας και Ευβοϊκού στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4. Όλα τα αποτελέσματα.

Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων Όπτιμιστ και ILCA 4

Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες διοργανώθηκαν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Κεντρικής Ελλάδας και Ευβοϊκού στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4 (πρώην Λέιζερ 4,7) στον ΝΟ Διαύλου Ωρεών και τον ΝΑΟ Λαυρεωτικής αντίστοιχα.

Αγώνες έγιναν την Παρασκευή (10/12) και χθες (12/12). Το περασμένο Σάββατο (11/12) ήταν αδύνατο να διεξαχθούν ιστιοδρομίες λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Στους Ωρεούς μάλιστα ήταν το μεγάλο γεγονός της χρονιάς και για αυτό άλλωστε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανέθεσε στον τοπικό όμιλο τη διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Ήταν μια συμβολική κίνηση στήριξης στην τοπική κοινωνία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Λιμενικό και όλες τις δημόσιες αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Στην όμορφη αυτή περιοχή της βόρειας Εύβοιας βρέθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΟ, Νίκη Αναστασίου, μαζί με τον έφορο της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και πρόεδρο του ΝΟ Βόλου και Αργοναύτες, Λάμπη Τσουκαλά.

Οι νεαροί ιστιοπλόοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και μαζί με τους προπονητές τους και τους εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας. Για αυτό και η ομοσπονδία ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Στο πρωτάθλημα της Κεντρικής Ελλάδας έλαβαν μέρος 37 Όπτιμιστ και 17 ILCA 4.

Στα ILCA 4 έγιναν 4 ιστιοδρομίες και στα αγόρια κέρδισε ο Μ. Μπενής του ΝΟ Βόλου και Αργοναύτες. Δεύτερος ήταν ο Γ. Φουτζόπουλος του ίδιου ομίλου και τρίτος ο Κ. Αποστόλου, επίσης του ίδιου ομίλου.

Στα κορίτσια κέρδισε η Ε. Βενετσάνου και ακολούθησαν η Ζ. Μαρίνου και η Μ. Σιλελή. Και τα τρία κορίτσια είναι του ΝΟ Βόλου και Αργοναύτες.

Στα Όπτιμιστ αγοριών μετά από 4 ιστιοδρομίες νίκησε ο Ε. Αντωνόπουλος του ΝΟ Βόλου και Αργοναύτες. Δεύτερος ήταν ο Α. Καραγιάννης του ίδιου ομίλου και τρίτος ο Ν. Φραντζεσκίδης του ΙΟ Χαλκίδας.

Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Ν. Φραντζεσκίδη του ΙΟ Χαλκίδας και ακολούθησαν η Τ. Ευαγγελίδου του ΝΟ Βόλου και Αργοναύτες και η Ε. Κοτινοπούλου του ίδιου ομίλου.

Στο πρωτάθλημα Ευβοϊκού στα Όπτιμιστ έτρεξαν 61 σκάφη και έγιναν 4 κούρσες. Στα αγόρια κέρδισε ο Σ. Σαμαράς του ΝΑΟ Μάτι και ακολούθησαν ο Ο. Παπαδημητρίου του ίδιου ομίλου και ο Ε. Δανιήλ του ΝΑΟ Λαυρεωτικής.

Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Α. Χουλιαρά του ΝΑΟ Λαυρεωτικής, δεύτερη η Δ. Σαμαρά του ΝΑΟ Μάτι και τρίτη η Ε. Στράτου του ΙΟ Πόρτο Ράφτη.

Στα ILCA 4 έγιναν επίσης 4 κούρσες και στα αγόρια κέρδισε ο Γ. Ζυγούρης, με δεύτερο τον Α. Πετριανό και τρίτο τον Δ. Λιάκα. Και οι τρεις είναι του ΝΑΟ Μάτι.

Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Τ. Μπουγιατιώτη του ΝΑΟ Μάτι, δεύτερη η Μ. Παναγοπούλου του ίδιου ομίλου και τρίτη η Ε. Φαραζή του ΝΟ Αρτέμιδος Σπάτων.