Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Αποκλεισμός για Σγουρόπουλο, Τόλιου

Αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Κατερίνα Τόλιου.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Αποκλεισμός για Σγουρόπουλο, Τόλιου

Ο 21χρονος άσος δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα του πολύ δυνατού Κορεάτη Λι Σανγκσού, έχασε τα ξημερώματα με 4-0 σετ κι έμεινε έξω από τον 2ο γύρο του απλού ανδρών. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Under 21, πριν από δέκα μέρες στο Βέλγιο, είχε και την ψυχολογική ώθηση και την αξία για να κυνηγήσει μία ακόμα έκπληξη κόντρα σε τοπ Ασιάτη (όπως πριν από λίγο χρονικό διάστημα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι), όμως δεν ήταν σε καλή μέρα.

Στα 31 του χρόνια ο Λι έχει κατακτήσει έξι μετάλλια από Παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών. Το 2013 πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό μικτό, αλλά η σημαντικότερη στιγμή του ήταν το χάλκινο στο απλό ανδρών το 2017 στο Ντίσελντορφ (χάλκινα και τα υπόλοιπα μετάλλια). Επίσης, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2016 είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, το 2018 είχε πάρει την 3η θέση στο Ασιατικό Κύπελλο και το 2019 τη 2η στο Παγκόσμιο Κύπελλο ομαδικού. Έχει πανηγυρίσει πρωτιές σε επαμειβόμενα τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας κυρίως στο διπλό. Τον Απρίλιο του 2019 είχε φτάσει στην καλύτερη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, που ήταν η 6η.

Νωρίτερα είχε αποκλειστεί και η Κατερίνα Τόλιου, χάνοντας επίσης με 4-0 σετ από τη Αντριάνα Ντίαζ από το Πουέρτο Ρίκο κι έτσι ολοκληρώθηκε γρήγορα η ελληνική αγωνιστική παρουσία στην αμερικανική μεγαλούπολη. Ισχύει και για τους δύο πρωταθλητές μας ωστόσο, ότι είχαν πολύ υψηλά εμπόδια μπροστά τους, οπότε θα κρατήσουν την πολύτιμη εμπειρία και τα χρήσιμα συμπεράσματα, που σίγουρα βγαίνουν από τέτοια ματς.