ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα με Δημητρόπουλο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων - Νεανίδων!

Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων ταεκβοντό στο Σαράγεβο, με τον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην κατηγορία των 55 κιλών!

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα με Δημητρόπουλο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων - Νεανίδων!

Το τρίτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (δεύτερο μέσα στη χρονιά που διανύουμε), κατέκτησε στο Σαράγεβο, ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος.

Μετά την 3η θέση στους νέους άνδρες (2021) και στους παίδες (2018), ο Έλληνας πρωταθλητής του Ολυμπιακού ταεκβοντό, ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών (-55κ.) και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που ολοκληρώνεται την Δευτέρα (15/11) στην πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Το μετάλλιο του Δημητρόπουλου ήταν το τρίτο -έως τώρα- για την χώρα μας στη διοργάνωση. Ακόμα από ελληνικής πλευράς, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος κατέλαβε την 5η θέση στα -78κ. εφήβων.

Ο Δημητρόπουλος, Νο-2 στην παγκόσμια κατάταξη των εφήβων, προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη με 15-8 επί του Δανού Τορκχάνι, εκεί όπου χρειάστηκε να ανατρέψει μια διαφορά τεσσάρων πόντων στο τέλος για να επικρατήσει 15-14 του Γάλλου Σάαλ.

Στον ημιτελικό, οι ενοχλήσεις που ένιωσε στο πόδι, δεν του έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στις παρατηρήσεις από τον Ισπανό Μαρτίνες.

Από την πλευρά του, ο Παπαδόπουλος νίκησε στον πρώτο αγώνα 25-4 τον Δανό Κάαστρουπ, όμως έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδό του στα μετάλλια, μετά την ήττα με 15-14 στην εκπνοή, από τον Βόσνιο Τζούκιτς.