Η Σαντορίνη τίμησε τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες (pics)

Την τιμή να φιλοξενήσει τους Παραολυμπιονίκες που δοξάζουν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου με τις επιτυχίες τους, αλλά και αποτελούν παράδειγμα θάρρους και θέλησης για όλους τους ανθρώπους, είχε αυτές τις ημέρες το κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης.

Η Σαντορίνη τίμησε τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες (pics)

«Πλημμύρισε» η Σαντορίνη με Παραολυμπιονίκες που σκόρπισαν συγκίνηση και ενθουσιασμό στα μικρά παιδιά αλλά και στους μεγάλους που τους είδαν από κοντά και συνομίλησαν μαζί τους.

Σαράντα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επτιτροπής μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Σαντορίνης (ΕΟΣ) βρέθηκαν στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου.

Το πρωί του Σαββάτου 6/11 αθλητές της Παραολυμπιακής ομάδας βρέθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης, στη Βλυχάδα, όπου τα παιδιά του νησιού, συνοδεία των κηδεμόνων τους, μπόρεσαν να τους γνωρίσουν από κοντά και να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Οι μαθητές τριών σχολείων της Ε' Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τους αθλητές που η διαρκής προσπάθεια διαπνέει τη ζωή τους. Ήταν μια ιδέα ενός εκπαιδευτικού και προσκλήθηκαν οι Παραολυμπιονίκες, οι οποίοι συνοδεύονταν από μέλη της ΕΠΕ.

Οι μαθητές πήραν... συνεντεύξεις από τους Παραολυμπιονίκες, έμαθαν τις εμπειρίες τους από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και πόσο διαφορετική και δύσκολη είναι η ζωή ενός ανθρώπου με ειδικές ανάγκες. Όλοι οι μαθητές αισθάνθηκαν συγκίνηση και θαυμασμό, γιατί είχαν μπροστά τους αληθινούς μαχητές, οι οποίοι τους εντυπωσίασαν με την αισιοδοξία τους. Τα παιδιά τούς ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες και να συνεχίσουν να τιμούν το όνομα της Ελλάδας!

Οι Παραολυμπιονίκες προέτρεψαν όλους τους μαθητές να ασχολούνται με κάποιο άθλημα, γιατί έτσι θα μάθουν να αγωνίζονται και να διαχειρίζονται καλύτερα δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να έρθουν στη ζωή.

Το μεσημέρι της Κυριακής 7/11 ήταν προγραμματισμένη ειδική εκδήλωση, κατά την οποία η ΕΟΣ βράβευσε τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας για τις επιτυχίες τους στους Αγώνες του Τόκιο, αλλά και για τα μαθήματα ζωής που δίνουν σε όλους. Παράλληλα οι Παραολυμπιονίκες επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι.

Από τους Παραολυμπιονίκες ήταν οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Θανάσης Προδρόμου, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Καρυπίδης, Λέοντιος Στεφανίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιάννης Σεβδικαλής, Στέλλα Σμαραγδή, Ιωάννης Κωστάκης, Λάζαρος Στεφανίδης, Πασχάλης Κουλούμογλου, Θεοδώρα Πασχαλίδου, Ανθή Λιάγκου, Μάριος Χατζηκυριάκος, Βασίλης Ντούνης, Μαρία Τσάκωνα, Παναγιώτης Χριστάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας, Αλέξανδρος Λεργιός και ο προπονητής Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ήταν οι Ιωάννης Βατικιώτης, Ευάγγελος Σμπράος και Ανδρέας Κατσαρός.

Από την τοπική κοινωνία βρέθηκαν στην εκδήλωση η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μανογυιού, ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ο τέως δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο επικεφαλής παράταξης Μανώλης Ορφανός, η επικεφαλής παράταξης Μαρία Αργυρού, ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής και η επικεφαλής της ΕΟΣ Κουτούλα Ορφανού.