Δεν τα κατάφερε ο Σγουρόπουλος στο διπλό μικτό νέων

Με συναντήσεις για τα αγωνίσματα του διπλού ολοκληρώθηκε το βράδυ η 7η μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων.

Δεν τα κατάφερε ο Σγουρόπουλος στο διπλό μικτό νέων

Οι Έλληνες διεθνείς διεκδίκησαν το καλύτερο σε δύσκολα παιχνίδια και στα νοκ άουτ ταμπλό συνεχίζουν τελικά τρία ζευγάρια. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο στο διπλό παίδων, όπου έχουν και βλέψεις για το βάθρο, ο Ιάκωβος Αϊβατίδης με τον Παναγιώτη Αδριανό στο διπλό παίδων και η Χρυσή Φωτιάδου με την πολιτογραφημένη Αυστριακή Σοφία Λου Τσεν στο διπλό κορασίδων. Και στις τρεις περιπτώσεις είχαμε πρόκριση στον γύρο των «32».

Από την άλλη υπήρχε η αρνητική είδηση με τον αποκλεισμό του Σγουρόπουλου στο διπλό μικτό νέων. Αγωνίστηκε με τη Λευκορωσίδα Ναντέζντα, ήθελαν να φτάσουν ψηλά ως νούμερο 5 στο ταμπλό, πάντως έμειναν εκτός 16άδας με οριακή ήττα από ζευγάρι της οικοδέσποινας χώρας. Ο Γιάννης Δαμιανής και ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν στους «64» το υψηλό εμπόδιο των Γερμανών Μενγκ Φανμπό/Μπένο Οέμε. Έχασαν 3-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια (7-11, 7-11, 9-11).

Στο διπλό νεανίδων οι Ελληνίδες αθλήτριες έμειναν στον 1ο γύρο. Η Τέρπου με τη Γερασιμάτου έπεσαν πάνω στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Σαμπίνα Σουργιάν/Τιγιάνα Γιόκιτς από τη Σερβία. Πάλεψαν στα ίσια για τη νίκη, πήραν το προβάδισμα, όμως στη συνέχεια έχασαν δύο σετ στην παράταση και τελικά το ματς με 3-1 σετ (11-7, 12-14, 11-13, 5-11). Η Θεοδώρα Βασιλειάδου συγκρότησε δίδυμο με τη Σουηδέζα Τζένι Έντβινσον. Αποκλείστηκαν από τις Ράκελ Μάρτινς/Βιτόρια Σάντος από την Πορτογαλία με 3-0 σετ (12-14, 4-11, 6-11).

Το διπλό παίδων άρχισε επίσης σήμερα από τον γύρο των «64» και οι Ιάκωβος Αϊβατίδης/Παναγιώτης Αδριανός (που θυμίζουμε ότι αγωνίζονται πρώτη χρονιά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) πανηγύρισαν πρόκριση με ανατροπή. Στην αναμέτρηση με τους Λευκορώσους Ουλατζιμίρ Μπελάκον/Βιατσασλάου Μπελάκον έχαναν 0-2 στα σετ, αλλά αντέδρασαν πετυχημένα κι έφτασαν στη νίκη με 3-2. Στο καθοριστικό σετ έκαναν τέλεια εκκίνηση με 5-1 και την αξιοποίησαν στον καλύτερο βαθμό (7-11, 8-11, 11-6, 11-7, 11-7).

Αύριο στους «32» αντιμετωπίζουν τους Σιμόν Μπέλικ/Ταλ Ισραέλι από την Τσεχία και το Ισραήλ αντίστοιχα (η έναρξη στις 18:00). Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Αυστριακός συμπαίκτης του Σάμουελ Αμέτι έχασαν στους «64» από τους Κροάτες Φιλίπ Μπορόβνιακ/Λέο Βέκιτς (7-11, 7-11, 7-11).

Ταμπλό των «64» είχαμε και στο διπλό κορασίδων. Την καλή αρχή έκανε η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση Χρυσή Φωτιάδου. Με την αριστερόχειρα Σοφία Λου Τσεν από την Αυστρία νίκησαν τις Άλμα Τένε/Μάργκαρετ Μπρεν από το Ισραήλ με 3-1 σετ και προκρίθηκαν στον γύρο των «32». Έχασαν με διαφορά το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια συνεργάστηκαν καλύτερα. Η αθλήτρια από τη Φλώρινα ήταν σταθερή σε αυτό το διάστημα και αποδοτική ιδιαίτερα στις forehand επιθέσεις (4-11, 13-11, 11-8, 11-6). Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ. Αύριο στις 18:00 οι Φωτιάδου/Λου Τσεν αναμετρώνται με τις Σουηδέζες Ρεμπέκα Μούσκαντορ/Λιχ Τβέιτ Μούσκαντορ.

Οι έμπειρες από διεθνή παιχνίδια στο διπλό Γραμματοπούλου και Παπαδημητρίου ήθελαν να κυνηγήσουν το καλό πλασάρισμα, όμως αποκλείστηκαν πρόωρα. Σε απίστευτα ισορροπημένο ματς με τις Καταρζίνα Κρολικόβσκα/Άννα Μπρίσκα από την Πολωνία, εκεί όπου όλα τα σετ κρίθηκαν με διαφορά δύο πόντων, λύγισαν στα …σημεία με 3-2. Γύρισαν την κατάσταση στο 3ο σετ από 8-10 πίσω, όμως έχασαν στην παράταση το 4ο και το 5ο σετ (9-11, 11-9, 12-10, 12-14 και 12-14).