Πινγκ Πονγκ: Υπέγραψε στην Ισπανία η Κατερίνα Τόλιου

Ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική Reus Ganxets Miró υπέγραψε η Κατερίνα Τόλιου.

Πινγκ Πονγκ: Υπέγραψε στην Ισπανία η Κατερίνα Τόλιου

Η επαγγελματίας πρωταθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ήρθε πριν από λίγες ημέρες σε οριστική συμφωνία με το σωματείο της 1ης εθνικής κατηγορίας ώστε να το ενισχύσει σε λίγα ματς πρωταθλήματος την περίοδο 2021-2022. Παράλληλα βέβαια, θα έχει τη δυνατότητα ν’ αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία της χώρας μας με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο άλλωστε έδωσε ήδη τους πρώτους αγώνες της σεζόν, το προπερασμένο Σαββατοκύριακο στη Φλώρινα.

Η κορυφαία Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το ντεμπούτο της σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα ακριβώς πριν από επτά χρόνια με τη γαλλική Παρί ΤΤ. Από τότε ακολουθεί σταθερά διεθνή καριέρα (πάντα μαζί με αγώνες σε ελληνικές ομάδες) και η Ισπανία θα γίνει ο τέταρτος σταθμός της μετά από τη Γαλλία, τη Σουηδία και πέρσι την Ιταλία.

Φέτος η Τόλιου δεν έκλεισε γρήγορα σε ξένη ομάδα, αλλά ήρθε η συμφωνία με τη Reus Ganxets Miró να την καλύψει απόλυτα, εξυπηρετώντας τη και με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της. Επιπλέον, θα έχει ξανά γερό κίνητρο, καθώς η ομάδα στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου.

Εκτός από την τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών βασικές αθλήτριες είναι η Ισπανίδα Σάρα Ραμίρεζ (πρόπερσι συνεργάστηκε με τον Ολυμπιακό), η Βραζιλιάνα Τζέσικα Γιαμάντα και η Ρωσίδα Αναστασία Κόλις. Σε πρωτάθλημα έξι ομάδων η Μιρό άρχισε με ήττα το πρωτάθλημα, αλλά βέβαια ο στόχος δεν αλλάζει.

Η Τόλιου πιθανόν να πάει πρώτη φορά στη χώρα της ιβηρικής στα μέσα Νοεμβρίου πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του Χιούστον. Το σωματείο εδρεύει στην πόλη Ταραγόνα, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη. Θυμίζουμε ότι στην Ταραγόνα είχαν διεξαχθεί οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2018 όπου η εθνική μας ομάδα γυναικών είχε φτάσει σε επιτυχία με την κατάκτηση της 4ης θέσης.