Καπράλος για Μπεκατώρου: «Βαρείς οι χαρακτηρισμοί και θέλω να πιστεύω ότι δεν τους έχει κάνει»

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, απάντησε σε ερώτηση για το εάν η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αποκάλεσε την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία «πλυντήριο» της ΕΟΕ στη διάρκεια κατάθεσης σε δικαστήριο.

Καπράλος για Μπεκατώρου: «Βαρείς οι χαρακτηρισμοί και θέλω να πιστεύω ότι δεν τους έχει κάνει»

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος μίλησε ζωντανά στην εκπομπή της ΕΡΤ «ο Κόσμος των Σπορ» και απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αποκάλεσε την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία «πλυντήριο» της ΕΟΕ στη διάρκεια κατάθεσης σε δικαστήριο, είπε: «Καταρχάς δεν ξέρουμε τι έχει ειπωθεί στο δικαστήριο και έχουμε ζητήσει τα πρακτικά της δίκης. Θέλω να πιστεύω ότι η Σοφία Μπεκατώρου δεν αποκάλεσε πλυντήριο της ΕΟΕ την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Είναι πολύ βαρείς οι χαρακτηρισμοί και θέλω να πιστεύω ότι δεν τους έχει κάνει. Εάν το έχει κάνει όμως, είναι ένα μεγάλο παράπτωμα και η ΕΟΕ θα επιληφθεί του θέματος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν το έχει κάνει, γιατί ήταν παρούσα εδώ πέρα και ξέρει πολύ καλά ότι ποτέ κάτι τέτοιο δεν έχει λεχθεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Την περασμένη Πέμπτη 07/10/2021 πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία της αγωγής που είχε καταθέσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κατά του προπονητή ιστιοπλοΐας, Νικόλα Κακλαμανάκη, ο οποίος κατηγορεί την ομοσπονδία για κακοδιαχείριση.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ενόρκως ως μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία σε ερώτηση του δικηγόρου της ΕΙΟ, Κωνσταντίνου Ντάλτα για το αν γνωρίζει έστω και μία περίπτωση υπεξαίρεσης της Ομοσπονδίας, απάντησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι στη διάρκεια μίας συνεδρίασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία παρίστατο ως εκπρόσωπος των αθλητών ζητήθηκε να κλείσουν τα μικρόφωνα και αφότου συνέβη αυτό αναφέρθηκε ότι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι το «πλυντήριο» της ΕΟΕ.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχει γνωστοποιήσει με επιστολή της προς την ΕΟΕ το γεγονός...