Συνάντηση Χατζηδάκη με τους Παραολυμπιονίκες στο ΟΑΚΑ

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με τους Παραολυμπιονίκες μας που διακρίθηκαν και στους Αγώνες του Τόκιο και όλοι μαζί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εισαγωγή του θεσμού του Προσωπικού Βοηθού, που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Συνάντηση Χατζηδάκη με τους Παραολυμπιονίκες στο ΟΑΚΑ

Συνάντηση με τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες και τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστο Καλούδη, είχε σήμερα (5/10) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε στο ΟΑΚΑ, ο Χατζηδάκης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους αθλητές για τις επιτυχίες τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Παραολυμπιονίκες από την πλευρά τους, διά του προέδρου του συλλόγου τους, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, εξέφρασαν τη στήριξή τους για την εισαγωγή του θεσμού του προσωπικού βοηθού για άτομα με αναπηρία, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας που ψηφίστηκε πρόσφατα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από το επόμενο έτος και θα χρηματοδοτηθεί με 42 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε πρώτη φάση αφορά 1.000 άτομα με αναπηρία, ιδίως βαριές περιπτώσεις και τους βοηθούς τους. Μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που θα προκύψουν από την πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού, σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, δήλωσε: «Ως άτομα με αναπηρία, ένα από τα πρωταρχικά μας μελήματα είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Μέσω του αθλητισμού επιδιώκουμε να στείλουμε μήνυμα ότι όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία, δεν μπορούν να το εμποδίσουν να κατακτήσει τα όνειρά του. Σε αυτή την προσπάθεια ο Προσωπικός Βοηθός είναι πολύτιμο στήριγμα. Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαστε από τις πρώτες χώρες που εισάγουμε αυτόν τον θεσμό που έρχεται να ελαφρύνει κάποια βάρη, κάποια εμπόδια που μας παρουσιάζονται λόγω της αναπηρίας, για να είμαστε ακόμα πιο παραγωγικοί στην καθημερινότητά μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Πολυχρονίδη και οι Παραολυμπιονίκες Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση), Άννα Ντέντα (μπότσια), Χριστίνα Ντέντα (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη-Πολυχρονίδη (μπότσια), Κατερίνα Λατίφ (ποδηλασία), Θοδωρής Αλεξάς (ιστιοπλοΐα), Στέλιος Μαλακόπουλος (στίβος), Ευθυμία Γκουλή (κολύμβηση), Αλέξανδρος Λεργιός (κολύμβηση), ο ταμίας της ΕΠΕ, Άρης Πανανός, η αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο 2020, Αναστασία Γκούφα, καθώς και ο διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάκης Κωστάρης.