Πινγκ Πονγκ: Ασημένιο μετάλλιο ο πιτσιρικάς Κιοσέλογλου!

Σπουδαία διάκριση για τον νεαρό Γιάννη Κιοσέλογλου, ο οποίος στο Contender του Βελιγραδίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο!

Πινγκ Πονγκ: Ασημένιο μετάλλιο ο πιτσιρικάς Κιοσέλογλου!

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση χαμογελά για μία ακόμα διάκριση στις μικρές ηλικίες. Ο Γιάννης Κιοσελόγλου κατέκτησε τη 2η θέση στο απλό των αγοριών έως 11 ετών στο WTT Youth Contender της Σερβίας, στην πρώτη του μάλιστα συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά! Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων άφησε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο Βελιγράδι και με σπουδαίες εμφανίσεις βρέθηκε στον τελικό κι έφτασε να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο.

Με το ταλεντάκι από το Λουτράκι καταγράφηκε μία ακόμα σημαντική στιγμή για το αύριο του αθλήματος και ειδικά σε εποχές πολύ δύσκολες στο οικονομικό, και όχι μόνο, κομμάτι, δεν υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα από να βλέπει κάποιος αγωνιστική πρόοδο και προοπτική για τα παιδιά.

Στο ίδιο τουρνουά ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων Αλέξανδρος Μαδέσης πέρασε σήμερα στο ταμπλό της κατηγορίας Under 19 και θα επιδιώξει αύριο ένα ακόμα καλό πλασάρισμα μετά από τη 16άδα στο U17. Ο Γιάννη Κούτρα, ο δεύτερος αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου στο Βελιγράδι, ολοκλήρωσε την πρωτόγνωρη (και άρα πολύ χρήσιμη) εμπειρία του στο εξωτερικό με αξιόλογη παρουσία σε δύο ματς στα γκρουπ της κατηγορίας U15. Ο προπονητής του Ποσειδώνα Τάκης Τσαρσιταλίδης κοούτσαρε τα δύο παιδιά του σωματείου, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση του Μαδέση είναι ο πατέρας του Κώστας.

Στον τελικό του U11 ο Κιοσελόγλου αντιμετώπισε τον Ούγγρο Μαρκ Γκέργκελι, 1ο φαβορί της κατηγορίας. Από τον συγκεκριμένο αθλητή είχε ηττηθεί στην πρώτη φάση. Τα έδωσε όλα για να κλείσει θριαμβευτικά τη θαυμάσια προσπάθειά του, ήταν ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως κάμφθηκε με 3-0 σετ. Είχε την ευκαιρία να προηγηθεί όταν στο 1ο σετ το σκορ ήταν ισόπαλο 8-8. Μετά φάνηκε να του βγήκε κάπως και η κούραση από τα διαδοχικά δύσκολα ματς και ο πολύ καλός αθλητής από την Ουγγαρία, που φιγουράρει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Under 11, πέρασε το παιχνίδι του (8-11, 5-11, 4-11).

Στην κατηγορία U11 σχηματίστηκαν 3 γκρουπ και η εξαιρετική πορεία του Κιοσελόγλου άρχισε από το 1ο. Στην εναρκτήρια αγωνιστική έχασε από τον Ούγγρο επικεφαλής Μαρκ Γκέργκελι με 3-1 σετ (4-11, 9-11, 11-7, 3-11) κι έτσι έγινε αποφασιστικής σημασίας το ματς της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Σέρβο Ιγκνάτ Γιακόβλεφ. Ο 11χρονος πρωταθλητής προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και με ψυχραιμία και καλή τακτική επικράτησε στο 5ο σετ για το τελικό 3-2 (11-6, 10-12, 11-9, 11-13, 11-4).

Προκρίθηκε με τη 2η θέση στο ταμπλό των προημιτελικών κι εκεί κληρώθηκε με τον Μισέλ Αμπί Ναντέρ από τον Λίβανο, ο οποίος είχε κατακτήσει την πρωτιά στο 3ο γκρουπ και μάλιστα με τρεις νίκες. Ο Κιοσελόγλου πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 11-9, 11-7) κι εξασφάλισε θέση στα μετάλλια.

Φυσικά κυνήγησε δυνατά και το επόμενο βήμα και το πέτυχε με οριακή νίκη σε σπουδαίο ημιτελικό. Αντιμετώπισε το 2ο φαβορί του ταμπλό, τον Ινδό Αρνάβ Ναβίν Τσάντρα, ο οποίος νωρίτερα είχε πάρει την 1η θέση στο 2ο γκρουπ και μπήκε χωρίς αγώνα στην 4άδα. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική. Ο Κιοσελόγλου κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ, έχασε τα επόμενα δύο και πήγε κι αυτό το παιχνίδι στο ψυχοφθόρο 5ο. Ο Έλληνας διεθνής έχανε 8-10 και στα σερβίς του έσωσε δύο ματς μπολ. Στην παράταση είχε την τελευταία μπαλιά και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό (11-7, 11-7, 7-11, 5-11, 13-11).

Στην κατηγορία U19 έγιναν 11 όμιλοι. Ο Μαδέσης αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ και, όπως χτες στην κατηγορία U17, έτσι και σήμερα, πήρε την πρόκριση με τη 2η θέση. Αρχικά αντιμετώπισε δεύτερη φορά τον Άνγκελ Ναράνχο από το Πουέρτο Ρίκο. Χτες στα νοκ άουτ της παρακάτω κατηγορίας δεν μπόρεσε να τον απειλήσει, σήμερα όμως ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός, προηγήθηκε στο σκορ και τελικά κάμφθηκε με 3-1 σετ (11-5, 9-11, 10-12, 7-11). Ο Ναράνχο, που βρίσκεται παράλληλα και στα ημιτελικά του Under 17, ήταν επικεφαλής του γκρουπ. Ο δεύτερος αγώνας του Μαδέση ήταν καθορστικός για την πρόκριση. Ο 16χρονος πρωταθλητής ξεπέρασε τον Κροάτη Λάκα Λόζουσιτς με 3-1 σετ και πέρασε στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (10-12, 11-8, 11-3, 11-5). Το ταμπλό αρχίζει και τελειώνει αύριο κι ο Μαδέσης κληρώθηκε στον γύρο των «32» με τον Ινδό Γιάσανς Μάλικ, ο οποίος προκρίθηκε επίσης ως 2ος από το 9ο γκρουπ.

Στην κατηγορία U15 τέλος, οι αθλητές τοποθετήθηκαν σε 11 γκρουπ. Ο Κούτρα ήταν στο 5ο κι έμεινε στην 3η θέση. Αρχικά έχασε από τον Νορβηγό Μάρτιν Φρόσετ (επικεφαλής) με 3-0 σετ (4-11, 5-11, 8-11) κι έπειτα από τον Σέρβο Μπόγκνταν Ίλιτς με το ίδιο σκορ (8-11, 4-11, 7-11).

« Βγήκαν απόψε οι φιναλίστ των τελικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, που ολοκληρώνεται αύριο στην Κλουζ Ναπόκα. Η Γερμανία, που είχε κάνει και την καλύτερη πορεία από την Ευρώπη στο πρόσφατο Ολυμπιακό τουρνουά διεκδικεί δύο χρυσά μετάλλια, ενώ στις γυναίκες υπερασπίζεται τον τίτλο της η οικοδέσποινα Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα στους άνδρες κοντράρονται στον κυριακάτικο τελικό η πρωταθλήτρια Γερμανία με τη Ρωσία (ώρα έναρξης 16:30), ενώ στις γυναίκες η Ρουμανία υποδέχεται τη Γερμανία (13:00).

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών: Στους άνδρες Γερμανία-Δανία 3-0 και Ρωσία-Σουηδία 3-0. Στις γυναίκες Ρουμανία-Γαλλία 3-0 και Γερμανία-Πορτογαλία 3-1. Οι ηττημένοι των ημιτελικών παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.