Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Φινάλε με ήττα 3-0 από τη Ρωσία για την εθνική γυναικών

Η εθνική γυναικών ηττήθηκε με 3-0 από την Ρωσία για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Φινάλε με ήττα 3-0 από τη Ρωσία για την εθνική γυναικών

Με ήττα 3-0 από τη Ρωσία ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα των γυναικών την αγωνιστική παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Απέναντι στην επικεφαλής του 7ου γκρουπ δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά και εμφάνισε μόνο ένα επί μέρους σετ παίζοντας με τη σύνθεση της χτεσινής πρεμιέρας. Η Ελλάδα περιορίζεται στην 3η θέση του γκρουπ ό,τι κι αν γίνει στον αυριανό αγώνα της Ρωσίας με το Λουξεμβούργο για την πρωτιά και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Την Τρίτη θυμίζουμε, στον πρώτο της αγώνα, είχε χάσει από το Λουξεμβούργο με 3-1. Σήμερα δεν μπόρεσε να πιάσει συνολικά καλή απόδοση, αλλά βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και η δυναμικότητα του αντιπάλου. Οι διεθνείς μας έκαναν την προσπάθειά τους στην Κλουζ Ναπόκα, έχουν αρκετά θετικά στοιχεία να κρατήσουν στην αρχή της σεζόν και σαφώς έχουν και την ικανοποίηση ότι ήταν παρούσες σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα είχε το Β στο στήσιμο των ομάδων και πρώτη στη σειρά αγωνίστηκε η Κωνσταντίνα Παρίδη (νούμερο 266 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Αντίπαλός της ήταν η Γιάνα Νόσκοβα (Νο 59), την οποία θαύμασαν πρόσφατα και οι Έλληνες φίλαθλοι στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης. Απέναντι σε αθλήτρια, που παίζει all around παιχνίδι κοντά στο τραπέζι, η Παρίδη ηττήθηκε με 3-0, αλλά πραγματοποίησε μία ακόμα θετική εμφάνιση.

Άρχισε με ενθουσιασμό και καλή κίνηση και με καλό σερβίς κι επίθεση δημιούργησε τις προϋποθέσεις να προηγηθεί. Δεν αξιοποίησε τα δυο σετ μπολ και κάμφθηκε στα …βάθη της παράτασης. Ανταγωνιστική ήταν και στο 2ο σετ, αλλά στο 6-6 έκανε κάποια αβίαστα λάθη κι έμεινε πίσω στο σκορ. Η απόδοσή της έπεσε μόνο στο 3ο σετ, κάπου έχασε και τη συγκέντρωσή της κι όταν βρέθηκε στο -5 και το -7 ήταν αδύνατο να γυρίσει την κατάσταση.

Δύο αθλήτριες με αμυντικό στυλ παιχνιδιού μπήκαν στο τραπέζι στο επόμενο ματς. Η κορυφαία Ελληνίδα Κατερίνα Τόλιου (Νο 144) από τη μια πλευρά και η Πολίνα Μικαΐλοβα (Νο 45) από την άλλη, που ήταν παρούσες κιόλας πριν από δέκα μέρες στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 στη ΧΑΝΘ. Τα προγνωστικά ήταν βεβαίως, υπέρ της 35χρονης Ρωσίδας με τα τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και επιβεβαιώθηκαν με σκορ 3-1.

Η Τόλιου έπρεπε ν’ αλλάξει την τακτική, που συνήθως έχει με τις επιθετικές παίκτριες και να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Χρειαζόταν και σταθερότητα για να μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστική και γενικά δεν την είχε. Άλλοτε έπαιρνε πρώτη την επίθεση, άλλοτε περίμενε την αντίπαλο, όμως δεν είχε τις λύσεις στα δύο πρώτα σετ.

Στο 3ο ανέλαβε και κάποια ρίσκο, της βγήκαν και προηγήθηκε με 6-1. Αργότερα το μετέτρεψε σε 9-5, αλλά η Μικαΐλοβα πλησίασε στον πόντο για να κάνει ο Γιώργος Καρύτσας χρήση του τάιμ άουτ. Η πρωταθλήτριά μας πήρε τον επόμενο πόντο κι έφτασε στη μείωση του σκορ, όμως στο 4ο σετ κυριάρχησε η Μικαΐλοβα που πήρε αρκετές βολικές μπάλες είτε από την επίθεση είτε από χτυπήματα με το «δοντάκι».

Στη θέση 3 τοποθετήθηκε ξανά η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 427) και αντιμετώπισε τη Μαρία Ταϊλάκοβα (Νο 96), με την οποία, παρεμπιπτόντως, είχε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Σγουρόπουλος σε διεθνείς διοργανώσεις νεαρών ηλικιών. Μετά τη χτεσινή νίκη στον αγώνα με τον Λουξεμβούργο η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ήθελε πολύ μία νέα καλή εμφάνιση, δεν μπόρεσε όμως να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες. Η Ταϊλάκοβα ήταν φοβερά σταθερή και πέρασε τις επιθέσεις της και την ίδια ώρα η Τέρπου δεν είχε ευστοχία στα χτυπήματά της κι έμεινε εκτός ρυθμού. Έτσι ήρθε η ήττα με 3-0 σετ και διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ μεταξύ των ομάδων. Στον πάγκο της εθνικής μας κάθισε και σε αυτό το ματς η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, ενώ για τη Ρωσία ήταν αναπληρωματικές η Όλγα Βορόμπεβα και η Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ρωσία-Ελλάδα 3-0:

Γιάνα Νόσκοβα-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-0 (17-15, 11-6, 11-6)

Πολίνα Μικαΐλοβα-Κατερίνα Τόλιου 3-1 (11-7, 11-5, 9-11, 11-4)

Μαρία Ταϊλάκοβα-Ελισάβετ Τέρπου 3-0 (11-4, 11-2, 11-4)