Πινγκ πονγκ: Νέα πρόσωπα στις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Αλλαγές προσώπων προέκυψαν στις αποστολές των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίες θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού σε λίγες ημέρες στη Ρουμανία.

Πινγκ πονγκ: Νέα πρόσωπα στις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Νέα πρόσωπα θα βρίσκονται στις αποστολές των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού, που αρχίζει στο Κλουζ Ναπόκα την προσεχή Τρίτη (28/9).

Απρόοπτα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε αναγκαστικές αλλαγές, όμως το θετικό είναι ότι θα πάρουν κι άλλοι αθλητές την εμπειρία της κορυφαίας διοργάνωσης και φυσικά θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Ο Νίκος Αντωνιάδης και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα θα είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη της Ρουμανίας από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού νέων ανδρών επανήλθε φέτος στις προεθνικές ομάδες, ενώ η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών έχει ενταχθεί εδώ και μήνες στο πρόγραμμα της Εθνικής γυναικών.

Τις ομάδες για το Ευρωπαϊκό θα συγκροτήσουν τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες και βρίσκονται επίσης σε αυτές οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ελισάβετ Τέρπου.

Από μέρες καταρχάς ήταν γνωστό ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης θα μείνει εκτός διοργάνωσης προκειμένου να ξεκουραστεί μετά το Τοp 16 για ικανό χρονικό διάστημα και να κάνει θεραπεία για το πόδι του. Παρεμπιπτόντως, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής χάνει Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια.

Τα απρόοπτα ήρθαν αυτή την εβδομάδα. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Γιώργος Σταματούρος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, τέθηκε σε καραντίνα και φυσικά δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Ρουμανία. Έτσι έμεινε κενή μία θέση και με επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή την πήρε ο Αντωνιάδης.

Τη Δευτέρα (20/9) υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο η Μαλαματένια Παπαδημητρίου όταν έπεσε βαράκι έξι κιλών στο πόδι της και θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες. Υποχρεώθηκε έτσι να αλλάξει το αρχικό του πλάνο και ο προπονητής της Εθνικής γυναικών Γιώργος Καρύτσας και τελικά μετά από εσωτερικούς αγώνες κατάταξης κάλυψε τη θέση η Τσεκούρα. Στην κατάταξη αγωνίστηκαν ακόμα η Αλίκη Κιούφη και η Ιωάννα Γερασιμάτου.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει από την Αθήνα την προσεχή Κυριακή (26/9), ωστόσο θα έχει ούτε καν τα... μισά μέλη, καθώς οι αδελφοί Κωνσταντινόπουλοι, ο Αντωνιάδης, η Τέρπου και η Τσεκούρα θα μεταβούν στη Ρουμανία από τη Γαλλία, όπου αρχίζουν διασυλλογικά πρωταθλήματα. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος θα είναι στη Λιόν χωρίς να αγωνίζεται, καθώς φέτος έχει συμφωνήσει με ομάδα πρώτης κατηγορίας της Πολωνίας.

Θυμίζουμε ότι η εθνική μας ομάδα των ανδρών έχει κληρωθεί στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τη Σουηδία (επικεφαλής) και το Βέλγιο, ενώ το αντίστοιχο συγκρότημα των γυναικών βρίσκεται στο 7ο γκρουπ και έχει απέναντί του τη Ρωσία (επικεφαλής) και το Λουξεμβούργο.