«Πεκίνο 2022»: Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 18 Οκτωβρίου

Στις 18 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το «Πεκίνο 2022». Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα έχει μικρότερη διάρκεια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

«Πεκίνο 2022»: Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 18 Οκτωβρίου

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της, ότι η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 18 Οκτωβρίου.

Όπως είναι λογικό, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα έχει μικρότερη διάρκεια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί από λίγους Λαμπαδηδρόμους στην Αρχαία Ολυμπία και εν συνεχεία θα ταξιδέψει για την πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 19 Οκτωβρίου, σε Τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα παραδοθεί στην αποστολή της Οργανωτικής Επιτροπής του Πεκίνου.

Οι δύο τελετές στην Αρχαία Ολυμπία και στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού και θα τις παρακολουθήσουν μόνο διαπιστευμένα άτομα λόγω της πανδημίας και των μέτρων κατά του κορονοϊού.