Πινγκ-πονγκ: Πέθανε ο «τίγρης του Ζάγκρεμπ»

Έφυγε σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης Ντράγκατιν Σούρμπεκ.

Πινγκ-πονγκ: Πέθανε ο «τίγρης του Ζάγκρεμπ»

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ένα από τους καλύτερους παίκτες του αθλήματος, ο Ντράγκατιν Σούρμπεκ. Ο Κροάτης είχε σημειώσει στο παρελθόν αμέτρητες επιτυχίες ενώ τα τελευταία χρόνια είχε τον ρόλο του προπονητή.

Ο Σούρμπεκ κατέκτησε τρεις φορές την 3η θέση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα(1971,1973,1981). Στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είχε επίσης τρεις πρωτιές στο διπλό ανδρών (1970, 1982, 1984) και μία στο ομαδικό (1976). Επίσης είχε λάβει και το βραβείο Golden Badge(1983) ως ο καλύτερος αθλητής της Γιουγκοσλαβίας.

Τα χνάρια του πατέρα του ακολούθησε και ο γιος του που αποτελεί μέλος της Εθνικής Κροατίας.

Μετά την είδηση του χαμού του ο Ζόραν Πρίμορατς (πρεβευτής του κροατικού πινγκ πονγκ) είπε:

«Πολύ λυπηρά νέα για την Κροατία και ολόκληρη την κοινότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ήταν το είδωλό μου και ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στη χώρα. Το αγωνιστικό του πνεύμα και η συστηματική δουλειά ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο. Έμαθα πολλά από αυτόν, ειδικά κατά την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βαρκελώνη. Ήταν 46 ετών εκείνη την εποχή, όταν αγωνίστηκε στην Ισπανία, αλλά έκανε προπονήσεις ακόμη περισσότερο κι από μένα. Το forehand του ήταν λαμπρό. Είχε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και μου άρεσε πραγματικά να ξοδεύω χρόνο μαζί του. Ήταν ένας πραγματικός πρωταθλητής και το προσωνύμιο του «Τίγρη από το Ζάγκρεμπ» του ταίριαζε τέλεια!».