Νεκρή, 24χρονη, Νεοζηλανδή αθλήτρια της ποδηλασίας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο..

Η, 24χρονη, Νεοζηλανδή αθλήτρια της ποδηλασίας, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, Ολίβια Πόντμορ, βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα  

Νεκρή, 24χρονη, Νεοζηλανδή αθλήτρια της ποδηλασίας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο..

Θρήνο για την ποδηλασία (κι όχι μόνο...) της Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε η είδηση ότι η Ολίβια Πόντμορ βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 24 ετών.

Η αθλήτρια, που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Nτε Ζανέιρο, βρέθηκε άψυχη από την οικογένειά της που έκανε γνωστή την είδηση, μέσω λογαριασμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Ομοσπονδία της Ποδηλασίας της χώρας το επιβεβαίωσε.

Κατά πληροφορίες η αθλήτρια, που δεν έλαβε μέρος στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αντιμετώπιζε ζητήματα ψυχικής υγείας.

Η Πόντμορ ήταν από τα σπουδαία ταλέντα στην ποδηλασία πίστας και είχε κερδίσει ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων το 2015 στην Αστάνα, πριν πάει στη Βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

Η οικογένειά της γνώριζε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα και ανησυχούσε ιδιαίτερα, αν και η ίδια το έκρυβε όσο μπορούσε από όλους.

Η Ποντμορ με ένα ποστ της στα social, λίγο πριν πεθάνει, αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο.

Στην ανάρτησή της είχε αναφέρει τα εξής: «Ο αθλητισμός είναι μια καταπληκτική διέξοδος για τόσους πολλούς ανθρώπους, είναι ένας αγώνας, είναι μια μάχη, αλλά είναι ευχάριστο.

Το συναίσθημα όταν κερδίζεις δεν μοιάζει με κανένα άλλο, αλλά το συναίσθημα όταν χάνεις, όταν δεν επιλέγεσαι ακόμη και όταν πληροίς τις προϋποθέσεις, όταν τραυματίζεσαι, όταν δεν ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες της κοινωνίας, όπως το να έχεις σπίτι, γάμο, παιδιά όλα αυτά επειδή η προσπάθειά σας να δώσετε τα πάντα στο άθλημά σας δεν μοιάζει επίσης με κανένα άλλο».



Δεν ανακοινώθηκαν, προς το παρόν, τα ακριβή αίτια του θανάτου της με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας να μιλά για ιατροδικαστική έρευνα