Ποδηλασία: Ο Boλικάκης επιστρέφει στους αγώνες σπριντ

Ο Χρήστος Βολικάκης ανακοίνωσε την επιστροφή του στους αγώνες σπριντ της ποδηλασίας πίστας. 

Ποδηλασία: Ο Boλικάκης επιστρέφει στους αγώνες σπριντ

Η παρουσία του Χρήστου Βολικάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να δηλώνει απογοητευμένος για την απόδοσή του.

Βολικάκης: «Συγγνώμη, πλήρης απογοήτευση»

Μάλιστα ο Έλληνας ποδηλάτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το άθλημα. Ωστόσο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βολικάκης ανακοίνωσε την επιστροφή του στους αγώνες ταχύτητας.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στην 14η θέση ο Βολικάκης στην κούρσα αποκλεισμού

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ένας Ολυμπιακός κύκλος τελειώνει και ένα άλλος ανοίγει, έπεσα, σηκώθηκα αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το υπέροχο άθλημα της ποδηλασία, έχω μάθει να ξεπερνάω κάθε εμπόδιο που βρίσκω μπροστά μου αυτό μου έχει διδάξει ο πρωταθλητισμός.

Η ποδηλασία είναι η ζωή μου από μικρό παιδάκι αυτό ξέρω να κάνω καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, η λατρεία μου, η πίστα βέβαια πλέον έχω κάνει όλα τα είδη αυτής (πίστα ταχύτητα, πίστα αντοχής) έχω φέρει εξίσου μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια και στα δυο είδη, κατάφερα να προκριθώ και να πάρω μέρος τέσσερεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (3 φορές στα αγωνίσματα σπριντ και μια στα αγωνίσματα αντοχής).

Αυτή τη φορά η αγάπη σας και όλο αυτό που λαμβάνω τις τελευταίες ημέρες μου έδωσαν την δύναμη να σηκωθώ πολύ πιο γρήγορα από όσο πίστευα, να ξέρετε πως έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σας ένα προς ένα και από το κάθε ένα έχω κερδίσει και έχω μάθει παρά πολλά που κάποια δεν τα είχα σκεφτεί καν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, πλέον η απόφαση μου είναι πως ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για μένα νέες προκλήσεις, νέοι στόχοι, επιστρέφοντας όμως μετά την ξεκούραση που χρειάζομαι οπωσδήποτε στα αγαπημένα μου αγωνίσματα και στην ποδηλασία πίστας ταχύτητας που ασχολήθηκα και τα περισσότερα χρόνια της αθλητικής μου καριέρας.

Σίγουρα χρειάζομαι τον χρόνο μου για βρω τα πατήματα μου και να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα, θα είναι μια μεταβατική χρόνια, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω για ακόμα μια φορά και θα σας κάνω ξανά περήφανους.

Με εκτίμηση».