Βολικάκης: «Συγγνώμη, πλήρης απογοήτευση»

Ο Χρήστος Βολικάκης δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση σήμερα (5/8) κι ως εκ τούτου περιορίστηκε στην 20ή και τελευταία θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδηλασίας, εγκαταλείποντας μάλιστα στο τελευταίο αγώνισμα (πόντοι) του όμνιουμ.

Βολικάκης: «Συγγνώμη, πλήρης απογοήτευση»

Ο Βολικάκης ξεκίνησε στο τέταρτο σκέλος κερδίζοντας ένα βαθμό, ύστερα όμως δέχθηκε ποινή 20 πόντων, ξαναβρέθηκε στις τελευταίες θέσεις και 30 γύρους πριν από τον τερματισμό εγκατέλειψε την προσπάθεια, δεν βαθμολογήθηκε στο τέταρτο σκέλος και, μοιραία, ήταν τελευταίος.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε ο Βρετανός Μάθιου Γουόλς με 153 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Κάμπελ Στιούαρτ (129) και τρίτος ο Ιταλός Ελία Βιβιάνι με 124 βαθμούς.

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, ο Βολικάκης εμφανίστηκε πολύ στενοχωρημένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και αποχώρησης από την ενεργό δράση.

«Δεν ξέρω τι να πω... Πλήρης απογοήτευση. Θέλω να πω ένα συγγνώμη σε αυτούς που με στήριξαν κι έκατσαν να με δουν. Τους έχω απογοητεύσει όλους, αλλά πραγματικά αυτά είχα να δώσω. Μπήκα αγχωμένος, δεν μου βγήκαν τα πρώτα αγωνίσματα», είπε ο 33χρονος πρωταθλητής.

«Από ένα σημείο και μετά ουσιαστικά απλά προσπαθούσα να τερματίσω, κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση. Πρώτη φορά τρέχω στο συγκεκριμένο στυλ με αυτόν τον τρόπο, τέσσερα αγωνίσματα σε τρεις ώρες κι αυτό δεν μπορούσα να χειριστώ», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Βολικάκης ήταν... χειμαρρώδης: «Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το στυλ ήταν έξι αγωνίσματα σε δύο μέρες. Μετά πήγαν τέσσερα αγωνίσματα σε μία μέρα, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα. Μετά έγιναν τέσσερα σε τρεις ώρες. Αυτά είναι απλά για να τα λέω, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν είχα αγωνιστική ένταση, με έναν αγώνα ήρθα εδώ. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αγώνες, φάνηκε αυτό, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.

Κάνουμε μια προσπάθεια με τον προπονητή, την ομάδα και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας πιστεύουν. Δεν μπόρεσα να τους κάνω τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα να χαρούν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μόνο απογοήτευση. Θέλω να ηρεμήσω και να σκεφτώ τα επόμενα βήματα, αν πρέπει να συνεχίσω την ποδηλασία ή να σταματήσω, αν πρέπει να αλλάξω αγώνισμα».

Και συνέχισε: «Είναι η τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτη φορά σε αυτό το είδος. Πριν από τον αγώνα ήμουν χαρούμενος γιατί κατάφερα να προκριθώ σε ένα είδος εντελώς καινούργιο για μένα, αλλά ήρθα εδώ για να διεκδικήσω κάποια πράγματα. Δεν μπόρεσα να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Ήταν η μοναδική φορά που δεν χάρηκα σε καμία στιγμή, σε κάποιο αγώνισμα. Να πω ότι έτρεξα και τα έδωσα όλα. Δεν ξέρω τι να πω. Τίποτα, τίποτα. Πρέπει να ηρεμήσω και να σκεφτώ πολλά πράγματα.

Δεν μπορώ να πω ότι ήταν λάθος η αλλαγή είδους. Τους αθλητές αυτούς τους έχω τρέξει σε πολλούς αγώνες. Αν μπορώ να πω κάτι, είναι μόνο ότι δεν είχαμε αγώνες, με τέτοια ένταση είχα να κάνω αγώνα από το 2019. Μετά τον κορονοϊό δεν είχα κάτι αντίστοιχο. Η αλλαγή αυτή έγινε την τελευταία στιγμή, με τέσσερα αγωνίσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό εννοεί τους αθλητές που έχουν περισσότερη αντοχή. Εμένα τα πλεονεκτήματά μου είναι το σπριντ και η δύναμη, όχι η αντοχή μου. Ήμουν πολύ παθητικός. Άντε να είχα δικαιολογία μόνο στο πρώτο αγώνισμα ότι μπήκα με άγχος. Μετά δεν είχα τίποτα. Απογοήτευσα όσους με πίστεψαν, δεν έκανα τίποτα.

Πρέπει να ηρεμήσω, να σκεφτώ πολλά, έχω περάσει πολλά. Έχω μάθει όμως να παλεύω, αλλά σήμερα δεν πάλεψα. Δεν έχω ξαναδεί τον εαυτό μου να σταματάει αγώνα. Από την αρχή ουσιαστικά προσπαθούσα να τερματίσω. Είχα μια πολύ άσχημη μέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ