Εφοδιάζονται με απινιδωτές οι αθλητικοί χώροι

Το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε με δωρεά μέσω χορηγίας 150 αυτόματους απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, σε γήπεδα και χώρους άθλησης

Εφοδιάζονται με απινιδωτές οι αθλητικοί χώροι

Το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα Φινλανδία – Δανία, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή υποχρέωσε τις αρχές να προχωρήσουν σε κινήσεις, ώστε να εφοδιαστούν με απινιδωτές οι αθλητικοί χώροι.

Έτσι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τη βοήθεια χορηγίας από εταιρία στοιχήματος εξασφάλισε την δωρεά 150 αυτόματων απινιδωτών.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το οποίο ξεκίνησε με μια σκηνή που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη.

Αυτή της κατάρρευσης του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν, ο οποίος σώθηκε χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου αλλά και της ύπαρξης απινιδωτή στο γήπεδο.

Με αφορμή αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, ήρθα σε συνεννόηση με την εταιρεία Kaizen Gaming (Stoiximan), η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και προχώρησε στη δωρεά 150 αυτόματων απινιδωτών στο Υπουργείο Υγείας.

Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, σε γήπεδα, χώρους άθλησης, αλλά και θα δοθούν σε κοινωνικούς φορείς σε όλη την χώρα τους επόμενους δύο μήνες, ενώ κλιμάκια του ΕΚΑΒ θα αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση των απινιδωτών στα σημεία τοποθέτησής τους.

Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία που για ακόμη μία φορά, όπως έκανε σε δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και 6 φορητών ΜΕΘ, στέκεται δίπλα μας και συνδράμει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».